Tricity 300 -skootteri on liikkumisen helppoutta arvostavalle kaupunkilaiselle suunnattu kolmipyöräinen ajoneuvo kaupunki- ja työmatkaliikenteeseen. Tricity 300:n etupyörien TLA-lukitus (Tilt Lock Assist) estää etupyörien kallistumisen, eli varmistaa ajoneuvon pystyssä pysymisen pysähtyessä ja pysäköidessä. Sen voimanlähteenä toimii Yamahan uusimman sukupolven tehokas ja polttoainetaloudellinen BLUE CORE -nelitahtimoottori.

LCMR200 on lineaarinen liukuhihnakuljetin ja kokoonpanojärjestelmä, joka käyttää modulaarista rakennetta. Se kykenee tuottamaan nopeita, tarkkoja liikkeitä työkappaleiden lastaamista ja siirtämistä varten. Liukusäätimet voivat liikkua itsenäisesti, ja koska liukusäätimellä voidaan suorittaa myös kokoonpanotöitä ja työkappaleita siirtää sellaisenaan, parantaa LCMR200 huomattavasti tehokkuutta ja tuottavuutta. Se antaa myös suuremman vapauden linjarakentamiseen ja mahdollistaa nopeat tuotantomuutokset.

IF Design Award -palkinnon myöntää iF Design Foundation, joka sijaitsee Hannoverissa, Saksassa. Palkintoa tavoittelee vuosittain useita korkealaatuisia teollisuustuotteita ympäri maailmaa.

Saksan Design Zentrum Nordrhein Westfalenin järjestämä Red Dot Design Awards -palkinto tunnustetaan laajalti yhdeksi maailman arvostetuimmista muotoilupalkinnoista.

Teksti Erkki Mäki, kuva Yamaha