Vesterinen, 18, kellotti Karkkilan märäksi kastellulla saviradalla MX2-luokan aika-ajossa kolmanneksi nopeimman kierrosajan. Ruokolahtelaisen mukaan rata kuivui päivän mittaan hyvin ja kului teknisesti vaativasti urille ja rei’ille. Team Motopalvelun kuljettaja oli kilpaerissä viides sekä toinen, joilla irtosi yhteistuloksissa kakkossija.

- Ensimmäisen erän lähtöni meni pilalle avausmutkassa, kun yritin kääntää voittoon ajaneen Sampo Rainion sisäpuolelle, mutta renkaani lipsuivat alta. Jouduin sen jälkeen ohittamaan useita kuljettajia noustakseni viidenneksi. Siitä ylöspäin en onnistunut pääsemään, vaikka ainakin pari sijaa olisi pitänyt pystyä nousemaan. Toisessa erässä olin nopeasti kolmantena ja Kim Savasteen keskeytettyä ajoin loppuerän kakkosena. En jäänyt paljon taas voittaneesta Rainiosta, mutten myöskään saanut häntä kiinni. Muut olivat kaukana takanamme, Vesterinen kertoi.

- Toinen erä oli ajollisesti aika-ajoa ja ensimmäistä erää parempi. Saimme myös säädettyä pyöräni iskunvaimentimia sopivammiksi. Kakkossija oli hyvin hallussani eikä Rainio karannut. En minä silti ole täysin tyytyväinen päivääni. Ajoni olisi pitänyt olla parempaa.

MX2-luokan osakilpailun voitti Heinolan Moottorikerhon Sampo Rainio. 17-vuotias kuljettaja oli nopein aika-ajossa ja ykkönen kummassakin erässä. Kyseessä olivat Rainion ensimmäiset erävoitot aikuisten SM-luokassa. Vesterisen kanssa samat pisteet yhteistuloksissa keräsi niin ikään nuoreen ajajapolveen lukeutuva Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi, joka jäi osakilpailun tuloksissa kolmanneksi Vesteristä heikomman toisen eränsä takia.

Karkkilassa ajettiin sunnuntain päätteeksi ensimmäistä kertaa SM-sarjassa superfinaali, johon pääsivät mukaan 20 parasta ajajaa sekä MX1- että MX2-luokasta. Superfinaalista lasketaan SM-pisteitä luokkakohtaisesti, joten erällä on suuri merkitys koko kautta ajatellen. Voittoon ajoi jo MX1-luokassa kummatkin erät nimiinsä vienyt Vantaan Moottorikerhon Miro Sihvonen. Paras MX2-kuljettaja oli kuudenneksi sijoittunut Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen. Rainio oli kahdeksas, Kangasniemi yhdeksäs, Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste kymmenes ja Vesterinen 11:s, eli oman luokkansa viides.

Matias Vesterinen, kuva JP Purtilo.

Matias Vesterinen, kuva JP Purtilo.

- Osuin superfinaalin startissa yhteen MX1-luokan kuski Emil Silanderin kanssa ja jouduin hölläämään kaasusta. Jäin sen takia huonoille sijoille alussa. Tuli tehtyä useita ohituksia ja päästyä lopulta oman luokan kärkikuskien taakse, joten siinä mielessä meni ok.

- Superfinaali vaikuttaa hyvältä uudistukselta SM-sarjaan. Erässä oli kova taso ja sitä kilpailullisuutta suomalaiseen crossiin kaivataan.

Vesterisen tavoin Team Motopalvelua ja Imatran Moottorikerhoa edustava Viljo Hälvä sijoittui alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cup -avauksessa kymmenenneksi.

SM-sarjan toinen osakilpailu järjestetään Siilinjärvellä sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Tulokset

SML SM-motocross, osakilpailu 1/6, Karkkila su 23.5.2021

  • Superfinaali (MX1 + MX2)
  • 1. Miro Sihvonen, VMK, Honda
  • 2. Jere Haavisto, TamMC, Kawasaki
  • 3. Emil Silander, LosMK, GasGas
  • …11. Matias Vesterinen, IMK, KTM
  • MX2 (SM 1/6)
  • 1. Sampo Rainio, HeMK, Honda, 50p.
  • 2. Matias Vesterinen, IMK, KTM, 38p.
  • 3. Kasper Kangasniemi, TamMC, KTM, 38p.
  • 4. Ville Meisola, MieMK, Yamaha, 33p.
  • 5. Mauno Nieminen, OriMK, Husqvarna, 32p.

 

Kaikki tulokset täältä