Piaggio One.

Piaggio One.

Uusi skootteri on suunniteltu Italiassa ja tarkoitettu nuorelle yleisölle. "One"-mallin tavoitteena on tehdä vallankumous sähköisessä urbaanissa liikkumisessa. Siksipä se esiteltiinkin siisteimmässä sosiaalisen median nuorisokanavassa eli TikTokissa. 

Piaggion One on valmistajan tiedotteen mukaan kevyt, helppo ajaa ja siinä on myös älyä, kuten e-skootterissa pitääkin olla. 

Onessa on digitaalinen värimittaristo, joka mukautuu sensoriin avulla vallitsevaan valoon, täys-LED-valot, avaimeton käynnistys ja kaksi moottorikarttaa.

Päästöjä on nolla ja ekologisuus kunniassaan.

One-skootterissa pitäisi olla valmistajan perinteiden mukaan mukava ajoasento, matala istuin, tasainen ja tilava jalkatila sekä jalkatapit kyytiläiselle. Lisäksi siinä on tietysti tavaratila istuimen alla.

Suurin uutinen taitaa olla siinä, että One tulee tarjolle erilaisina versioina. Siitä tulee eri tehomalleja mopo- ja moottoripyöräluokkiin eripituisen matkan tarjoavin akkuvariaatioin. Ja akut ovat vaihdettavia, ne voi ottaa helposti mukaansa työpaikalle tai kotiin ladattaviksi.

Mielenkiintoinen kysymys onkin, joko Piaggio ottaa käyttöönsä suurten mp-valmistajien konsortion, johon kuuluvat mm. Honda, Piaggio ja Yamaha, yhteisen standardin mukaiset vaihdettavat akustot.

Piaggio One.

Piaggio One.

Aiheesta aiemmin sivuillamme:

Mp-valmistajat pääsivät sopimukseen vaihdettavien akkujen standardista

Honda, KTM, Piaggio ja Yamaha kehittämään yhdessä vaihdettavien akkujen standardia moottoripyörille ja kevyille sähköajoneuvoille