Kuten oheisesta kuvasta näkyy, Applen Kartat -appin käyttäjille on luvassa paljon yksityiskohtaisempia navigointitietoja siitä, mitä lähistöllä sijaitsee; kaupallisia alueita, korkeustietoja, rakennuksia ja uusia tien värityksiä jne. Lisäksi Karttaan tulee uusi yömoodi, joka tuo mukaan kuunvalon kajoa.

Lisäksi käytettäessä iPhonea tai Apple CarPlayta autossa tai moottoripyörässä, Kartat-appi tuo mukanaan 3D-ohjauksen ja rakennukset, mikä helpottaa navigointia ja auttaa hahmottamaan tärkeitä asioita kuten milloin siirtyä toiselle kaistalle, mistä kääntyä, sekä missä on huomioitava pyöräteitä ja suojateitä.

Apple CarPlayta käytettäessä on myös mahdollista antaa Sirin puhua tulevat viestit.

Päivityksen myötä käyttäjät voivat saada suuntaohjeet Laajennetun todellisuuden ominaisuuksien (AR, Augmented Reality) avulla. Palvelu on tarkoitettu jalankulkijoille. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että käyttäjä kohdistaa iPhonen kameran jotain lähistöllä olevaa POI'ta eli kiinnostavaa kohdetta kohti, ja Kartat-antaa yksityiskohtaiset kävelyohjeet laajennetun todellisuuden avulla.

Alkuun ominaisuus tulee vain suuriin kaupunkeihin Yhdysvalloissa: Los Angelesiin, New Yorkiin, Philadelphiaan, San Diegoon, San Franciscoon ja Washington DC:hen tämän vuoden loppuun mennessä. Lisäksi ainakin Lontoo on listalla. Perinteisesti palvelu levinnee myös muihin maihin ja kaupunkeihin.

Julkisen liikenteen käyttäjille Kartta-appi osaa päivityksen myötä löytää lähellä olevat asemat tai pysäkit aiempaa helpommin ja jopa soittaa käyttäjän suosimat reitit. Kartat-sovellus seuraa automaattisesti valittua kulkureittiä ja kertoo, millä pysäkillä nousta pois kyydistä. Käyttäjät voivat hyödyntää tätä ominaisuutta myös Apple Watcheissaan. 

Uudet Laajennetun todellisuuden kartta- ja 3D-ominaisuudet tulevat iOS-laitteisiin iOS 15 -päivityksen myötä ilmeisesti syyskuussa. Apple ei ole vielä vahvistanut sitä, mitä alueita ja kaupunkeja esimerkiksi Euroopassa uudet palvelut alkuvaiheessa koskevat, ja millä tahdilla ne laajenevat.

Asiasta kertoi GSM-arena.

3D-navigointi helpottaa risteyksissä navigointia ja on taas uusi haaste navigaattorivalmistajille. Älypuhelimet ja täppärit alkavat olla jo hyvä vaihtoehto erikoistuneille moottoripyöränavgaattoreille erityisesti niissä moottoripyörissä, jotka tukevat joko Apple CarPlayta tai Android Autoa, jolloin pyörän mittaristopaneelia voidaan käyttää samanaikaisesti navigointinäyttönä.