13-vuotias Viemerö oli 32:ksi nopein 125-kuutioisten pyörien EMX125-luokan harjoituksissa Ison-Britannian Matterley Basinin radalla lauantaina. Mukana oli 40 kuljettajaa. Suomalaista Otto Racing -tiimiä edustava Viemerö kellotti aika-ajossa 33:ksi nopeimman kierrosajan. Varsinaisissa kilpaerissä hän ajoi 25:ksi ja 30:ksi, joilla irtosi osakilpailun yhteistuloksissa sija 30.

EM-pisteitä olisi tullut, mikäli Viemerö olisi ajanut jommassakummassa erässä 20 parhaan joukkoon. Se ei kuitenkaan haitannut Fantic-pyörän kuljettajaa, sillä tärkeintä oli päästä tutustumaan niin sanottujen aikuisten kokoluokan pyörien EM-sarjaan. Viemeröllä on vielä vuosia aikaa kilpailla 13-17-vuotiaiden EMX125-luokassa.

- EMX125 on hyvä kisaluokka minulle. Kuulun selvästi sinne muiden joukkoon. Taso oli odotetusti kova, muttei joukossa ajaminen ollut liian vaikeaa. Fiilikseni on hyvä ja ajoni kulki ok ensimmäiseksi EM-osakisaksi. Vastaan ei tullut yllätyksiä, kotimaassa alle 20-vuotiaiden MXJ-luokan Suomen Cupissa kolmantena oleva Viemerö muistutti.

Viemerö teki kummassakin erässä muutamia ohituksia, vaikka ajoikin pääasiassa tasaisesti lähes maaliintulosijoituksillaan.

- Toinen erä tuntui ajollisesti paremmalta. Minun pitää kuitenkin parantaa starttejani. Nyt lähdin kummassakin erässä hyvin puomilta, mutta ensimmäisessä erässä jäin lähtösuoralla ja olin varsin ulkoreunassa avausmutkassa. Toisessa erässä ”leikkasin” sisälle, minkä ansiosta pääsin useamman kuskin ohi.

EMX125-luokan ensimmäisen erän ajoaika oli yli 31 minuuttia, mutta toinen erä keskeytettiin kahden kärkipään kuljettajan osuttua toisiinsa isossa hyppyrissä. Erää ei uusittu, vaan tulokset jäivät voimaan reilun 11 minuutin kohdalta.

Viemerö ei pitänyt Matterley Basinin rataa liian vaikeana, vaikkei vastaavia ratoja olekaan Suomessa. Ensimmäiseen erään järjestäjät kastelivat rataa nuorukaisen mukaan liikaa, jolloin rata oli alkuun erittäin liukas. Toisessa erässä rata oli Viemerön mieleen. Uria oli enemmänkin ja rata kulunut raskaammaksi, muttei liian vaikeaksi.

Heinolan Moottorikerhon Eliel Lehtinen keskeytti EMX125-luokan ensimmäisen erän loukattuaan olkapäänsä kaatumisessa eikä hän startannut toiseen erään.

Osakilpailun voitti norjalainen Haakon Österhagen. Toinen oli italialainen Ferruccio Zanchi ja kolmas isobritannialainen Bobby Bruce.

Kahdeksanosainen EM-kausi jatkuu toisella osakilpailulla Italiassa ensi viikonloppuna. Viemerö ei matkusta saapasmaahan, mutta hän ajaa kolmannen osakilpailun Suomessa KymiRingillä 21.-22. elokuuta.

Weckman ja Savaste EM-pisteille

Sipoon Moottorikerhon Emil Weckman oli erinomaisessa vireessä EMX250-luokassa EM-avauksessa samaisella Matterley Basinin radalla lauantaina. Weckman ajoi erissä seitsemänneksi ja kolmanneksi, mitkä toivat hänelle yhteistuloksissa neljännen paikan.

Eelis Viemerön Otto Racing -tiimitoveri, Vantaan Moottorikerhon Kim Savaste otti EMX250-luokan ensimmäisessä erässä yhden pisteen oltuaan 20:s. Toinen erä jäi häneltä kesken kanssakilpailijan kanssa tapahtuneen kolaroinnin seurauksena. Savaste oli yhteistuloksissa 26.

Kilpaileminen jatkuu Matterley Basinissa sunnuntaina, jolloin on vuorossa maailmanmestaruussarjan toinen osakilpailu. Pääluokka MXGP:ssä on mukana Vantaan Moottorikerhon Harri Kullas, joka ajaa kauden ensimmäisen MM-osakilpailunsa. Kullaksen päätyö on Iso-Britannian mestaruussarjoissa kilpaileminen.

Tulokset

EM-motocross, EMX125-luokka, osakilpailu 1/8, Matterley Basin, Iso-Britannia, la 26.6.2021

  • EMX125
  • 1. Haakon Österhagen, NOR, Fantic, 45 pistettä
  • 2. Ferruccio Zanchi, ITA, Yamaha, 43p.
  • 3. Bobby Bruce, GBR, GasGas, 37p.
  • 4. Marc-Antoine Rossi, FRA, KTM, 36p.
  • 5. Sacha Coenen, BEL, Kawasaki, 33p.
  • ...30. Eelis Viemerö, FIN, Fantic, 0p.
  • ...39. Eliel Lehtinen, FIN, KTM, 0p.

Kaikki tulokset täältä