Imatranajon järjestelyistä vastaava Imatran moottorikerho ja e-urheilutapahtumien järjestäjänä kunnostautunut Trailblazers järjestävät elokuun viimeisenä viikonloppuna Imatralla Virtuaalinen Imatranajo 2021 –tapahtuman, jonne yleisöllä on ilmainen sisäänpääsy.

Kyseessä on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen verkossa tapahtuva road racing -moottoripyöräkilpailu. Voitosta ja tuhansien eurojen palkintopotista taistelevat maailman parhaat virtuaalikuskit.

Viime kesäiseen Virtuaalinen Imatranajo 2020 –tapahtumaan verrattuna kilpailun taso nousee entisestään, kun suomalaiskuskien lisäksi kisaan osallistuvat myös kansainväliset virtuaalivelhot ympäri maailmaa. Mestari ratkeaa kuuden osakilpailun sarjassa, joka huipentuu Imatran katuradan osakilpailuun.

Virtuaalisen Imatranajon finaaliosakilpailut ajetaan viikonloppuna, 27. - 29. elokuuta Suomen suurimman puukoulun tiloissa, Imatran Mansikkalan koulukeskuksessa järjestettävän suuren moottoriurheiluaiheisen yleisötapahtuman yhteydessä. Paikalla oleva yleisö voi seurata jännittäviä osakilpailuja jättivalkokankaalta.

Tuttuja maisemia virtuaalipelissä? Ride 4.

Tuttuja maisemia virtuaalipelissä? Ride 4.

Virtuaalinen Imatranajo järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Yksipäiväinen finaalitapahtuma keräsi silloin Imatran kävelykeskustaan lähes 1 000 ihmistä. Verkossa tapahtumaa katsottiin 23 000 kertaa.

– Olen ajanut Ride 4-simulaattorilla eri maanosista tulevien kilpailijoiden kanssa ja täytyy sanoa, että taso on maailmalla erittäin kova. Kilpaileminen moottoripyörällä niin ’oikeasti’ kuin virtuaalisestikin on mukaansa tempaavaa, mutta myös haastavaa. Keskittymisen kilpailuun on oltava sataprosenttinen, kertoo sekä fyysisen että virtuaalisen moottoripyörämaailman hallitseva Imatranajon Martti Solja.

– Tänä vuonna kaikki tehdään entistä isommin ja näyttävämmin. Yleisötapahtumaan tavoitellaan 2 000 ihmistä ja verkkoon 50 000 katsojaa. Live-striimiä tapahtumasta lähetetään 100 tuntia. Mahdolliset koronarajoitteet tietenkin huomioidaan, toteaa Trailblazersin tapahtumatuottaja Erno Salmela.

Isot Lanit

Virtuaaliajon lisäksi tapahtuma sisältää Mansikkalan koululle rakennettavan moottoriurheiluaiheisen yleisöpelialueen ja lähiverkko- eli LAN-tapahtuman.

Tapahtuman yhteydessä nuorille tarjotaan Imatran toistaiseksi suurimmat lanit, johon otetaan mukaan 150 pelaajaa. Moottoriurheilupelien lisäksi kolmipäiväisillä laneilla pelataan kilpaa ja rennosti myös muita suosittuja videopelejä kuten CSGO:ta, Rocket Leagueta, Fortnitea ja NHL:ää.

– Kysyessämme imatralaisilta nuorilta harrastustoiveita videopelaaminen ja lanit nousivat listalla kärkipäähän. Elokuussa tähän toiveeseen vastataan, kertoo Imatran nuorten palveluiden tiimivastaava Niina Kupiainen.

Kisaa Ride 4:ssa.

Kisaa Ride 4:ssa.

Yleisöpelit on suunnattu koko perheelle. Pelattavaa löytyy kuudelta eri vuosikymmeneltä, 70-luvun ensimmäisestä kaupallisesta videopelistä nykyaikaisiin Virtual Reality -peleihin. Yleisö pääsee myös kisaamaan Imatran katuradan voitosta hyppäämällä aidon moottoripyöräsimulaattorin satulaan.

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy, minkä mahdollistavat yritys- ja yhdistyskumppanit, Imatran kaupunki ja nuorisotoimi, talkooväki sekä Euroopan sosiaalirahaston osarahoittama Esports Kipinä-hanke.

Lisätietoja osoitteesta www.imatranajo.fi.