Racing For Fun- mitä se tarkoittaa? Moottoriliiton jäsenistön palautteen perusteella Suomeen on rakennettu uusi harrastekilpailutaso. RFF-harrastekilpailut järjestetään ilman SML:n kilpailulupaa. Tämä tarkoittaa sitä, että järjestävä moottorikerho vastaa kaikista tapahtumien järjestämiseen liittyvistä velvoitteista, ilmoittautumisista, mahdollisesta maksuliikenteestä ja tiedottamisesta Suomen lakien ja asetusten mukaisesti.

Speedwayssä Suomen tilanne on huolestuttava: kilpailuja on todella vähän, ainoastaan yksinkertainen SM-liiga ja lajin finaalit. Varkaus Racing Team eli VRT otti asiasta kopin ja rupesi suunnittelemaan speedwaylle Suomi-sarjaa RFF-formaatin hengessä.

Varkaus Racing Team järjesti historian ensimmäiset ratalajien RFF-kilpailut menneenä viikonloppuna. Kilpailussa oli mukana neljä joukkuetta, ja paremmuus ratkaistiin kahden ajopaivän yhteistuloksien perusteella. Viikonlopun voimahahmo radalla oli ehdottomasti kotijoukkueen Jesse Mustonen, joka hävisi kahden päivän aikana ainoastaan yhden pisteen. Edellä mainitun menetetyn pisteen nappasi Seinäjoen Moottorikerhon Roni Niemelä startista ruutulipulle todella huikealla ajolla. Radalla nähtiin hyviä kamppailuja koko helteisen viikonlopun ajan.

- Nyt mukana oli paljon SM-liigakuskeja, kun tulokaskuskeja ei liiemmin ole, tosin nyt oli saatu ritsoille uusi kuljettaja Tampereelta, Topi Mustonen. Nyt kun saadaan näitä kilpailuja lisää, niin uskon että uusia kuljettajia tulee lajiin mukaan. Tälle kaudelle on suunniteltu vielä Suomi-sarjan henkilökohtaista kilpailua, tuumaili VRT:n puheenjohtaja Appe Mustonen kilpailun jälkeen.

Varkauden viime viikonlopun speedeway-kisaa.

Varkauden viime viikonlopun speedeway-kisaa.

Tulokset:

  • 1. Varkauden Ankkurit 49 (Jesse Mustonen 29, Niklas Säyriö 16, Jarkko Kunnaskari 4)
  • 2. Vuolas Racing 46 (Antti Vuolas 28, Niilo Vuolas 18)
  • 3. Augment 35 (Roni Niemelä 25, Toni Hyyryläinen 10)
  • 4. JMS Store 14 (Max Koivula 10, Topi Mustonen 4)