Cake on ruotsalainen keveiden sähkömoottoripyörien valmistaja, kun taas Vattenfall on Euroopan johtava energia-alan yritys. Tiistaina julkistetussa aiesopimuksessaan he tiedottivat aikeestaan jakaa asiantuntemustaan ja tietotaitoaan alalta tavoitteenaan kehittää ensimmäinen koskaan valmistettu fossiilivapaa sähkömoottoripyörä.

Yhteistyö koostuu Vattenfallin ja Caken poikkitieteellisestä kompetensseistä vahvistettuna ulkopuolisilla asiantuntijoilla matkalla fossiilivapaata moottoripyörää, jonka pitäisi olla valmiina sarjatuotantoon 2025.

– Tämä yhteistyö on erinomainen esimerkki siitä, miten voimme jakaa fossiilivapaata osaamistamme ja tuotantoketjuasiantuntemustamme erityiseen tuotteeseen, joka johtaa kohti nollapäästöjä, totesi Vattenfallin yritysvastuujohtaja Annika Ramsköld.

Vattenfall ja Cake ovat molemmat sitoutuneet johtamaan muutosta kohti fossiilivapaata yhteiskuntaa, missä Vattenfallin tavoitteena on mahdollistaa fossiilivapaa elämäntapa yhden sukupolven aikana tarkoituksenaan vahvistaa ilmaston kannalta älykkäämpää asumista kaikille asiakkailleen. Caken tarkoituksena taas on inspiroida ihmisiä ja jouduttaa tietä kohti nollapäästöjä kuluttajatuotteidensa jännittävyyden ja vastuullisuuden kautta.

– Tämä todella vahvistaa kykyämme inspiroida kohti puhdasta liikennettä yhdessä Vattenfallin voiman, aloittellisuuden, tietotaidon ja selkeiden tavoitteidensa kautta, totesi Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn.

Caken sivuille pääset tästä. Cake on aiemminkin tullut tunnetuksi yhteiskuntavastuullisuudestaan mm. toimittamalla Afrikkaan aurinkoenergialla ladattavia sähkömoottoripyöriä salametsästäjien kiinni saamiseksi. Ostamalla yhden, olet voinut lahjoittaa toisen Afrikkaan.

Aiheesta aiemmin:

Kalk AP: ruotsalainen aurinkoenergialla ladattava moottoripyörä on suunniteltu salametsästäjien nappaamiseen Afrikassa

Kalk - uusi ruotsalainen offroad-sähkömoottoripyörä?