Caken tuleva tehdas perustetaan Albybergiin, Ruotsiin Tukholman eteläpuolelle. Linjassa kestävän kehityksen ja ekologisuuden tavoitteidensa kanssa ruotsalaisvalmistaja haluaa olla mukana viemässä ja inspiroimassa yhteiskuntaa nollapäästölinjalle. Ja tämä on juuri se ydin, miksi se haluaa skaalata nopeasti kestävän kehityksen mukaista valmistustaan siten, että se perustaa paikallisia tuotantolaitoksia lähemmäs asiakkaitaan ydinmarkkinoillaan.

"Kun lyhennetään sitä välimatkaa, jonka tuote matkustaa markkinoille, saadaan ympäristöhyötyjä. Näiden lisäksi kyse on myös businesslogiikasta ja asiakkaiden saamasta hyödystä", kerrotaan Caken tiedotteessa.

– Kun tuotanto on lähempänä asiakasta, myös toimitusajat lyhenevät, mikä lisää kassavirtaa ja vähentää dramaattisesti lopputuotteisiin tarvittavan pääoman määrää, huomauttaa Caken perustaja ja pääjohtaja Stefan Ytterborn.

Albybergin tehdas on samalla Caken ensimmäinen tuotantonsa aloittava paikallinen tehdas. Se on täydessä toiminnassa jo heinäkuun lopulla, ja palvelee Euroopan markkinoita. Vastaavia tuotantolaitoksia suunnitellaan perustettavan Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoille samalla tavalla.

Tavoitteena on saavuttaa nopeasti 20 000 Caken vuosituotanto ja työllistää Albybergissä yli 250 henkilöä vuoteen 2025 mennessä.

Cake investoi uuteen tehtaaseen kaikkiaan 21,2 miljoonaa euroa ja mikäli nopea kasvu jatkuu, se odottaa työllistävänsä globaalisti yli tuhat henkilöä vuoteen 2030 mennessä.

Lisätietoja Caken sivuilta täältä.

Aiheesta aiemmin:

Kalk AP: ruotsalainen aurinkoenergialla ladattava moottoripyörä on suunniteltu salametsästäjien nappaamiseen Afrikassa

Ruotsalaiset Vattenfall ja Cake yhteistyöhön ensimmäisen täysin fossiilivapaan sähkömoottoripyörän valmistamiseksi

Kalk - uusi ruotsalainen offroad-sähkömoottoripyörä?