Yamahan RevTranslator-sovellus analysoi moottorin ja ympäristön ääniä ja tulkitsee tämän pohjalta, mitä asiaa moottorilla omistajalleen on. Tietokonepuhe koostuu yli 100 miljoonasta fraasista. Sovellus osaa käyttää myös muita tekijöitä kuten vuorokaudenaikaa ja sääolosuhteita moottorin äänten kanssa tuottaakseen moottorin "tunteita", kuten Yamahan väki sen sanoo.

Translate-vaiheessa tarvittaan autenttista moottoripyöränääntä.

Käytännössä sovellus ensin ladataan. Seuraavaksi - edellyttäen että moottori on käynnissä -  käynnistetään Translate-toiminto. Senjälkeen kun äänitys lopetetaan sovellus "kääntää" äänen moottorin viestiksi sinulle.

Pikaisen tutustumisen perusteella kommentteja voivat olla esimerkiksi "kiitos kun kuuntelit minua". Tai "May the Rev be with you". Tai "Give me a break will you?".

Käännöksistä saatujen pisteiden turvin voi käydä kaasuttelemassa ja saada kerättyä erilaisia - yllättävää kyllä Yamahan - moottoroituja laitteita tai kuten Yamaha sanoo, digitaalisia maskotteja omaan kokoelmaansa.

Sovellus on saatavilla sekä Applen iPhonelle että Googlen Android-puhelimille molempien omista AppStoreista. Ohjelmisto soveltuu tietysti minkä hyvänsä moottorin sanoman "tulkitsemiseen". Yamaha tuskin taanneen viestin virheettömyyttä.

Käännösten tekemisestä saat pisteitä, joilla voit hankkia digilemmikkejä.