Kiertue on perinteinen mp-viesti, siinä ajetaan 90 etappia. Kyseessä on Harley-Davidson Pan American esittelykiertue, sellainen nimittäin seuraa mukana koko matkan, mutta ajolla on myös hyväntekeväisyysaspektinsa. Viestillä kerätään rahaa Two Wheels For Life -säätiölle.

Viesti kestää neljä kuukautta. Viimeisen kahden kuukauden aikana Harrikkakuskit 45 H.O.G.-kerhosta (chapteristä) ovat jo ajaneet läpi Benelux-maiden ja Skandinavian. Karavaani on matkannut 16 000 kilometriä halki seitsemän maan, vieraillut 40 H-D-kauppiaan luona, saavuttanut Norkapin ja on kerännyt jo miltei 50 000 euroa Two Wheels For Life -säätiölle. Summa kasvaa vielä.

Jokainen ajo on julkinen, ja lähtöpaikkana on joku paikallinen H-D-kauppias. Sieltä se H.O.G.-kerho, jota kauppias sponsoroi, valitsee sopivan reitin, joka päätyy seuraavan kauppiaan luo. Sieltä paikallinen kerho ottaa porukan vastaan ja matka jatkuu seuraavana aamuna Pan America viestin keskiössä.

Benelux- ja Pohjoismaiden (mukaan lukien Suomi) jälkeen kiertue on seuraavaksi menossa Southamptoniin Englantiin. Noin 40 etapin jälkeen Englannissa ja Irlannissa karavaani päättää matkansa Lontooseen varhain syyskuussa. Siinä vaiheessa noin 90 H.O.G.-kerhoa on ottanut osaa tapahtumaan, ja matkalle on kertynyt mittaa noin 25 000 km.

Two Wheels For Life -säätiö, jolle varoja kerätään matkan aikana, käyttää moottoripyöriä terveydenhuollon apuvälineinä Afrikan maissa. Säätiö on perustettu vuonna 1989. Moottoripyörien avulla he voivat kouluttaa ja rokottaa yhteisöjä sekä kuljettaa lääkkeitä ja rokotteita paikallisille lääkäreille. Heidän apunsa tavoittaa 47 miljoonaa ihmistä paremman terveydenhoidon antamiseksi. Tämä koskee myös koronarokotteita.

Viestikiertueen sivustolle pääset tästä.

Lisätietoja Two Wheels For Life -säätiön toiminnasta saat täältä

Aiheesta aiemmin: 

Akrapovičilta rajoitettu 25 kappaleen erä pakoputkistoja 25-vuotisjuhlan kunniaksi