Poliisipartio mittasi tehorajoitetulle kevytmoottoripyörälle noin 90 km/h nopeuden 50 km/h nopeusrajoitusalueella. Kyseessä oli kevytmoottoripyörä, jonka sylinteritilavuus voi olla enintään 125 cm3 ja enimmäisteho 11 kW. Tällaista moottoripyörää saa kuljettaa A1-luokan ajokortilla.

Poliisi mittasi kyseisen moottoripyörän tehot, ja totesi sen viritetyksi. Virityksen seurauksena pyörän ajoneuvoluokka oli noussut suuremmaksi, ja sen kuljettamiseen olisi vaadittu A2-luokan ajokortti.

Kuljettajalle kirjoitettiin sakko ja hänet määrättiin ajokieltoon suuren ylinopeuden sekä ajo-oikeuden riittämättömyyden vuoksi. Lisäksi moottoripyörä määrättiin valvontakatsastukseen.

Poliisi muistuttaakin tehorajoitettujen moottoripyörien omistajia ja kuljettajia siitä, että tehovirittelyn seurauksena ajoneuvoluokka usein muuttuu, jolloin ajoneuvo tulisi muutoskatsastaa seuraavaan ajoneuvoluokkaan. Lisäksi ajokortti ei useinkaan riitä ajoneuvoluokaltaan muuttuneen moottoripyörän kuljettamiseen.

Seuraukset virittelystä voivat olla ajokielto, määräys valvonta- tai muutoskatsastukseen sekä korotettu vero ja vakuutusmaksu.