Ukrainalaisella e-bike eli sähköpyörävalmistaja Delfastilla oli jo ennestään hallussaan Guinnessin maailmanennätys vuodelta 2017, jolloin sen Prime-mallilla ajettiin yhdellä latauksella kunnioitettavat 367,037 kilometriä. Nyt se saa sijoittaa kaappiinsa toisenkin pokaalin.

Tällä kertaa se ajoi uuden nopeusennätyksen sähkömoottoripyörällä. Delfast Dnepr sähkömoottoripyörä on kehitetty erityisesti Bonnevillen suola-aavikolla kilpailemista varten uudessa "A" Omega -luokassa. Se perustuu legendaariseen ukrainalaiseen Dnepr-mallin sähköprotoon, jolla ajettiin 168,62 km/h nopeusennätys samassa paikassa vuonna 2018. 

Delfast omistaa nykyään oikeudet "Dnepr"-brändiin, itse asiassa se sain ne haltuunsa aivan juuri, eli tämän vuoden heinäkuussa.

Delfast Dnepr -proto Bonnevillessa.

Delfast Dnepr -proto Bonnevillessa.

Pyörään tehtiin melkoisia muutoksia tämän elokuun koitoksia varten. Siihen asennettiin päivitetty jännitteenohjain, uusi kestomagneetein varustettu sähkömoottori, jonka teho on 50 kW / 68 hv, ja 12 kWh:n akusto, joka tuottaa inverterin avulla moottorin tarvitseman 800 Voltin jännitteen.

Kilpa-ajaja Sergei Malyk toimi ennätysyrityksessä kuljettajana, ja uusi ennätys luokan A Omega sähköprototyypeille on nyt 172,52 km/h. Myös edellinen ennätys oli Malykin ajama.

Tiedossa ei vielä ole, aikooko Delfast synnyttää uudelleen "Dnepr"-moottoripyörämerkin sähkömoottorilla varustettuna.

Delfast on Kiovassa Ukrainassa perustettu e-bikevalmistaja, jonka pääkonttori on Delawaressa, Yhdysvalloissa. Valmistajan kotisivulle pääset tästä.

Delfast Dnepr ja lumebensatankki.

Delfast Dnepr ja lumebensatankki.