Harley-Davidson  Pan America 1250 ja Pan America 1250 Special julkistettiin malleina helmikuussa, ja tulivat Yhdysvalloissa myyntiin toukokuussa.

Zeitz toitotti jo toisen kvartaalin tulosjulkistuksen yhteydessä heinäkuun 21. päivänä, että Special oli kesä- ja heinäkuussa Pohjois-Amerikan myydyin adventuremalli. Myynti olisi siis jatkunut yhtä menestyksekkäästi vielä heinä- ja elokuussakin.

Hieno homma, jos näin on. Mutta Jochen Zeitz ei ole esittänyt mitään dataa väitteensä tueksi, eli hän ei kummassakaan tilanteessa ole kertonut myytyjä kappalemääriä.

Lisäksi Harleyn myyntiluvut useimmiten kertovat jälleenmyyjille toimitettujen moottoripyörien määrän. Siitähän valmistajaa on kritisoitu useiden tulosjulkistusten yhteydessä, koska myyntilukuja on helppo kopeloida myönteisemmiksi kasvattamalla jälleenmyyjien inventaariota.

Käsittääksemme Zeitz ja jo hänen edeltäjänsä Matt Levatich ovat purkaneet tätä käytäntöä. Varsinkin Zeitz on liputtanut vahvempien jälleenmyyjien puolesta, joten Harleyn myyjien varastot ovat laskeneet vuosien myötä suhteessa myyntimääriin.

Motorcycle yritti pureutua Pan American Specialin myyntilukuihin, mutta ei löytänyt asialle suoranaista vahvistusta. Toisaalta myös muut valmistajat ja maahantuojat pääsevät käsiksi samaan myyntidataan, joten joku niistä olisi varmasti älähtänyt, jos väite olisi täysin tuulesta temmattu.

Täytyy vielä muistaa, että Harley keskittyy myyntiluvuista kommentoidessaan vain yli 601-kuutiosenttimetrin moottoreilla varustettuihin pyöriin, ja luvut sisältävät myös Kanadassa myydyt Harrikat.

Joka tapauksessa Zeitz kertoi myös, että Harley on myynyt jo koko vuoden 2021 Pan America -kiintiönsä.

Samalla hän vinkkasi, että "olemme innoissamme siitä, mitä tulevaisuudella on varastossaan Pan Americalle ja Harley-Davidsonin Adventure Touring -kategorialle". Onko luvassa siis lisää adventure-touring-malleja?

Lähteet: Harley-Davidson, Motorcycle.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koeajaa: 2021 Harley-Davidson Pan America Special – laadukas haastaja adventuregenreen

Harley-Davidson Pan America: tässä se nyt on – tehokas, mielenkiintoinen ja huippumoderni adventuremalli

 

 

 

.

Jochen Zeitz, Chairman, CEO and President, Harley-Davidson:
“Taking inspiration from our heritage, we wanted to create a motorcycle that redefined the adventure touring category and most importantly was designed and built in America. With the Pan America Special now the #1 selling ADV motorcycle model in North America, we targeted a selective expansion into adventure touring as part of the Hardwire Strategy with the goal to reach new and existing Harley-Davidson customers. Pan America is squarely built on our mission to deliver a timeless pursuit of adventure for our riders. Those who now own or have tested one of our Pan America’s absolutely love this bike – having sold out of our 2021 allocation, we are excited about what the future has in store for Pan America and for the Adventure Touring category at Harley-Davidson.”

Become a Motorcycle.com insider. Get the latest motorcycle news first by subscribing to our newsletter here.

The post Harley-Davidson Claims Pan America Special is North America’s Top Selling Adventure Bike appeared first on Motorcycle.com.