Näihin samoihin aikoihin viime vuonna Harley Davidson jätti pyöriensä myynnin ja kokoonpanon Herolle yritettyään turhaan vuosikymmenen ajan saada myyntinsä vetämään Intiassa. Tuloksena oli lokakuussa solmittu allianssi intialaisen jätin kanssa.

Sopimuksen mukaan Hero hoitaa Harley-Davidsonien myynnin ja jakelun, osatoimitukset ja markkinoinnin. Sopimus kattaa kuitenkin muutakin kuin pelkän jakelun ja vähittäismyynnin.

Hero MotoCorpin talousjohtaja Niranjan Gupta paljasti, että Harleyn strategiassa on kaksi haaraa. Ensimmäisen mukaan Hero toimii jakeluverkostona Harleyn moottoripyörille Intiassa. Tällä hetkellä se tarkoittaa 14 jälleenmyyjää ja noin 30 myymälää. 

Strategian toinen osa on kehittää kotimaisia moottoripyöriä Harley-Davidson-nimen alle. Tämä toiminta alkaa retrotyylisellä keskikokoluokkaan suunnatulla moottoripyörämallilla. Gupta kertoi myös, että uuden Harley-Davidson mallin kehitystyö on täydessä käynnissä.

Yksityiskohtia pyörästä ei vielä ole tiedossa, mutta toivottavasti mallista paljastetaan lisää tietoa lähiaikoina. Hero toivoo, että yhteistyö Harley-Davidsonin kanssa auttaa sitä siirtymään premium-moottoripyörävalmistajien segmenttiin, johon se aikoo rakentaa täyden portfolion eri tyyppisiä ja erikokoisilla moottoreilla varustettuja malleja.

Samalla kertaa Gupta vahvisti, että Heron ensimmäinen sähkömoottoripyörä julkistetaan ensi vuonna. Asiasta kertoi Rushlane.

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidson: Hero hoitaa Harley-valmistuksen ja edustuksen Intiassa

Hero perusti erillisen liiketoimintayksikön Harley-Davidsonien myyntiin Intiassa