Top Mountain Motorcycle Museumin palossa tuhoutui veljesten elämäntyö, heidän keräämänsä yli 200 historiallista moottoripyörää ja lisäksi muutama auto. Museo paloi miltei kauttaaltaan maan tasalle.

Maaliskuussa omistajat, kaksoisveljet Attila ja Alban Scheiber jo ilmoittivat aikovansa rakentaa museon uudelleen. Eikä pelkästään jälleenrakentaa, vaan he kertoivat rakentavansa museosta aiempaa suuremman ja paremman. He ovat keräilleet moottoripyöriä koko ikänsä, joten ajoneuvojen menettäminen palossa oli varmasti raskasta.

Veljeksillä on myös hiihtokeskus samalla alueella, joten halu avata museo uudelleen on ymmärrettävää siinäkin mielessä. Silti ajatus siitä, että uusi museo olisi valmis laskettelukauden alkuun mennessä tuntui maaliskuussa hurjalta.

Kyse ei ole pelkästään rakentamisesta, vaan myös siitä, että museoiden kokoelmat eivät synny yhdessä yössä, vaan kuten aiempi kokoelma, saattavat vaatia elinikäisen työn.

Museo avataan samalla kertaa kuin laskettelukeskuskin, 18.11.2021.

Museo avataan samalla kertaa kuin laskettelukeskuskin, 18.11.2021.

Syyskuussa veljekset jo kertoivat, että suunnitelmat ovat toteutumassa aikataulun mukaan, ja Top Motorcycle Museumin avajaiset vietetään Timmelsjoch Passissa marraskuun 18. päivä vuonna 2021. Samalla kertaa myös laskettelukeskuksen kausi avataan.

Tulipalon jälkeen keräilijät ympäri maailman astuivat esiin auttaakseen veljeksiä ja lupasivat toimittaa ajoneuvoja museon näyttelyyn, ettei kävijöiden tarvitse katsella pelkkiä seiniä.

Scheiberin veljekset myös lupaavat oheisella videolla, että museo tarjoaa kokonaan uusia kokemuksia, mutta he eivät halunneet vielä tarkemmin paljastaa niitä. Videolta näet myös silmäyksen siitä, miltä uudet tilat ja niiden tilanne tällä hetkellä näyttävät.

Museon sivuille pääset tästä ja oheisen videon voit katsoa myös täällä

Aiheesta aiemmin:

Maailman korkeimmalla sijaitseva moottoripyörämuseo tuhoutui tulipalossa