Tarkemmin sanoen Valentino Rossin juhlaa vietetään 25. marraskuuta, jolloin sankari itse on mukana, ja faneilla on moottoripyöräkisojen ystävillä on mahdollisuus tervehtiä idoliaan maailman suurimpien moottoripyörämessujen, EICMA:n, MotoLive Areenalla.

Legendaariselle Italian Tavulliasta kotoisin olevalle Rossille tämä on kunniakierros. Rossi ilmoitti aiemmin tänä vuonna vetäytyvänsä MotoGP-kilparadoilta tämän kauden jälkeen.

Itse tapahtuma järjestetään torstaina 25.11. varhain iltapäivällä.

MotoLive Areenan tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden osoittaa kunniaa Valentino Rossille ja kaikille niille tunteille, joita hän on kokenut pitkän uransa aikana Yamahan kanssa.

Yamahan järjestämä tilaisuus on samalla Rossin ensi kerta EICMA:ssa.

Rossi tulee paikalle vain muutama päivä Valencian Ricardo Tomo -radan kilpailun jälkeen. Se on hänen MotoGP-uransa päätöskisa.

Rossin juhlatapahtumassa noudatetaan voimassa olevia säädöksiä ja paikalle pääsee ilmaiseksi, mutta pääsy alueelle on rajoitettua. Tapahtumaan voi siis päästä mukaan, jos ostaa lipun messujen torstaipäivälle ja seuraa osallistumisohjeita. Itse messut järjestetään 23. - 28. marraskuuta.

Messujen viralliselle sivustolle pääset tästä.

"Tohtori" Rossi on voittanut kaksi maailmanmestaruuksistaan Aprilialla, kolme Hondalla ja neljä Yamahalla. Kaksi kautta Ducatilla jäivät heikommiksi.