Huutokauppayritys Bingo ja Yahoo Auctions Japan myi yhdessä tähän mennessä kalleimman japanilaisen moottoripyörän huutokauppahistoriassa lokakuun 31. päivänä järjestetyssä huutokaupassa. Myynnin kohteena oli lähes täydellinen vuosimallin 2016 Honda RC213V-S, joka myytiin 27 100 000 jenin, eli 205 307 euron, hintaan.

Samalla se löi edellisen japanilaisen huutokaupassa myydyn moottoripyörän ennätyksen. Sitä piti nimissään H&H:n vuonna 2018 myymä Hondan legendaarisen "Tuutin", CB750:n prototyypista maksettu 183 000 euroa. Prototyyppi oli yksi neljästä koskaan valmistetusta.

Lue tästä: Esituontantosarjan Honda "Tuutti" ja John Lennonille kuulunut "Manki" myytiin maailmanennätyshintaan

RC213V-S:tä saatu hinta kuvastaa sitä arvostusta, mitä japanilaiset keräilykohteet ovat viime aikoina alkaneet nauttia. Pyörä oli - tosin rajoitettuna valmistussarjana – myynnissä vielä vain kuusi vuotta sitten. Suomessa sen hinta veroineen olisi Honda Suomen sivuston mukaan tosin ollutaikanaan kisakitteineen noin 260 000 euroa, joten rohkenemme epäillä, että niitä ei kovin montaa kotomaaperällä ajele.

Honda RC213V-S

Honda RC213V-S

Nyt myydyllä RC213V-S:llä oli ajettu vain 161 kilometriä, ja kisakitti on vielä asentamattomana laatikossaan.

Pyörä on erittäin lähellä sitä tehdaspyörää, jolla Marc Marquez ja Pol Espargaro kisasivat MotoGP-sarjassa. Itse asiassa se oli niin lähellä sitä, että loukkaantumisesta toipumisensa aikana 2021 Marquez on ajanut mallilla testatessaan itseään, onko jo siinä kunnossa, että voi osallistua kisoihin kertoi New Atlas. FIM on rajoittanut MotoGP-kisapyörillä tapahtuvaa testausta, joten RC213V-S oli toiseksi paras vaihtoehto.

Vain 213 yksilöllisin numerokilvin varustettua RC213V-S:ää valmistettiin aikanaan, eikä ole varmuutta, tuleeko vastaavaa koskaan tuotantoon. Perusvireessään pyörä oli katulaillinen, mutta varusteltu kisapyörän osilla. Kisakitin asennuksen jälkeen katulaillisuus oli taaksejäänyttä elämää, mutta pyörä oli vielä lähempänä alkuperäistä kisapyörää.

Aiheesta aiemmin:

Maailman ensimmäinen Hondan kisapyörän RC213V-S:n "siviiliversio" toimitettu

Hondan katulaillinen hyperpyörä RC213V-S julkistettu

Honda RC213V-S: kilpurin katuversio tulee tuotantoon!

Honda RC213V-S.

Honda RC213V-S.