Brembo maksaa J. Juanista sovitun kauppahinnan, 73 miljoonaa euroa, käteisellä. Kaupan taustalla on Brembon pyrkimys tulla arvostetuksi jarruratkaisujen toimittajaksi.

Kaupan myötä Brembo Groupilla on tarjota monipuolisesti ratkaisuja moottoripyörien jarrujärjestelmiksi ja samalla se sai laajennettua jarruperhettään kasvavalla moottoripyöräsektorilla. 

Brembo on viime vuosina pyrkinyt laajentumaan ja hankkimaan digitaalisen strategiansa mukaan omistukseensa alan muita- ja myös startup-yrityksiä.

J. Juanilla on jarrujärjestelmien tuotekehityksen lisäksi tuotantolaitos Kiinassa, millä todennäköisesti on merkitystä myös Brembolle.

Brembo SpA on auto- ja moottoripyöräteollisuuden johtava levyjarruvalmistaja ja -innovaattori. Yritys tuottaa tehokkaita jarrujärjestelmiä sekä muita kisakomponentteja tärkeimmille autojen ja moottoripyörien valmistajille kautta maailman.

Brembo toimii 14 maassa kolmella mantereella ja sillä on 24 tuotantolaitosta. Brembo työllistää yli 10 800 henkilöä, ja sen vuoden 2019 liikevaihto oli 2,6 miljardia euroa. Yritys omistaa Brembo-, Breco-, AP-, Bybre- ja Marchesini-brändit ja nyttemmin myös J. Juanin tuotemerkin.

Espanjalainen jarrujärjestelmien valmistaja J. Juan liitettiin marraskuun alussa Brembo Groupin osaksi.

Espanjalainen jarrujärjestelmien valmistaja J. Juan liitettiin marraskuun alussa Brembo Groupin osaksi.

Aiheesta aiemmin:

Brembo osti espanjalaisen moottoripyörien jarrujen valmistajan

Jarruvalmistaja Brembo vahvisti johtoasemaansa moottoriurheilussa 2018

Brembolta värivaloin varustetut uudet G Sessanta jarrukaliiperit moottoripyöriin

Brembo osti SBS:n moottoripyöräpuolen jarruosien valmistuksen

F1-auto ja MotoGP-pyörä vertailussa: kumpi jarruttaa tykimmin?