Britti Kelston Chorley kertoo videotallenteellaan, että hänet oli pakotettu lähtemään jäljittämään omaa moottoripyöräänsä, kun näki sitä kaupitellun Facebookissa. Paikallista Thames Valleyn poliisia ei kiinnostanut hänen pyöränsä varkaus, vaan se laittoi tapahtuneen erittäin vähän innostavien asioiden mappiin. Samoin toimi myös vakuutusyhtiö.

Taustalla saattaa tietysti olla se, että Englannissa tapahtuu erittäin paljon skootteri- ja moottoripyörävarkauksia, ja poliisi on varsin voimaton asian suhteen.

Koska pyörä oli kaupan Romaniassa, mies lensi pyöränsä perään 2736 kilometrin päähän Romaniaan, tietämättä, mitä perillä tapahtuu. Mutta toisin kuin Britanniassa, paikallinen poliisi oli avulias ja tehokas, ja kun kaikki viralliset asiat oli hoidettu, kesti alle 24 tuntia, kun Kelstonin pyörä oli tuotu poliisiasemalle.

Pyörä oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Pyörä oli löydettäessä hyvässä kunnossa.

Sen jälkeen jäljellä olikin enää pyörän saaminen kuljetetuksi Romaniasta Britanniaan. 

47-vuotias britti ihmettelee tapahtunutta.

– Periaatteessa ihmiset voivat pölliä pyöriä, kuljettaa ne Itä-Eurooppaan ja kukaan ei todellisuudessa vaivaudu tekemään mitään asian suhteen, Kelston Chorley toteaa.

– Kun menin Romanian pääpoliisiasemalle (Bukarestissä) pääkaupungissa, he kertoivat, että paikallisella poliisiasemalla on parhaat henkilöt hoitamaan tapahtunutta, ja he olivat täysin oikeassa.

– Joten kun pääsin paikalliselle poliisiasemalle ja näytin heille netistä, missä pyörä on, kesti alle 24 tuntia, kun homma oli selvä.

Kelstonin varastettu pyörä ja sen palauttaneet romanialaiset poliisit.

Kelstonin varastettu pyörä ja sen palauttaneet romanialaiset poliisit.

Pyörä varastettiin heinäkuussa, mutta Kelston vasta äskettäin julkisti videopäiväkirjan matkastaan. Sen voit katsoa täällä. Pyörä oli onneksi edelleen hyvässä kunnossa.

Kelston jopa tapasi miehen, joka oli varastanut pyörän ja puristi kättä tämän kanssa.

– Se oli outoa!

Nyt pyörä odottaa kuljetusta Romaniasta Britanniaan. 

Pyörä odottamassa kuljetusta Britanniaan.

Pyörä odottamassa kuljetusta Britanniaan.