KTM:n Toby Price.

Kuudes kisapäivä Ryadhista Ryadhiin ajettiin samaa reittiä kuin mitä nelipyöräiset mönkijöistä autoihin ja kuorma-autoihin olivat ajaneet edellispäivänä. Ne olivat jyllänneet maaston huonoon kuntoon ja lisäksi kova sade oli tehnyt reitin vaaralliseksi.

Kisassa tapahtui heti alkuun onnettomuuksia, joten kisajärjestäjät reagoivat nopeasti ja lyhensivät reitin vain 101 kilometrin mittaiseksi aiotun 421 kilometrin rengasreitin sijasta.

6. etapin tulokset.

Viidennen etapin voittaja KTM:n Danilo Petrucci oli kärjessä heti lähdöstä, mutta kolmen kilometrin kohdalla hän kolaroi ja sai vammoja olkapäähänsä. Mie pystyin kuitenkin jatkamaan ajoa ja saapui maaliin 40:nä.

Yamahan hyvin ajanut Ross Branch oli kokonaiskisassa seitsemäntenä edellisen etapin jälkeen, mutta kolaroi niinikään ja joutui keskeyttämään koko rallin.

GasGasin Daniel Sanders voitti kuudennen kisapäivän – tämä oli jo hänen kolmas etappivoittonsa Dakarissa tänä vuonna. Kakkoseksi ajoi tallitoveri Sam Sunderland miltei kaksi ja puoli minuuttia Sandersille jääneenä, ja kolmanneksi KTM:n Matthias Walkner. Neljänneksi ja viidenneksi ajoivat Hondan Pablo Quintanilla ja Ricky Brabec.

Hondan Jose Ignacio Cornejo.

Kokonaiskisan kärjessä pysytteli edelleen vakaasti Sam Sunderland, kakkosenaan Matthias Walkner. Sanders kipusi jo kolmanneksi pudottaen Yamahan Adrien van Beverenin neljänneksi. Viidentenä ajaa Pablo Quintanilla ja kuudentena Shercon Lorenzo Santolino.

Lyhennetystä reitistä saattoi hyötyä etapilla 14. ajanut Hondan Joan Barreda, joka loukkaantui eilen. Lyhennetty päivä plus tämän päivän vapaa antavat hänelle toipumisaikaa loppukisaa ajatellen.

Jännittävääkin jännittävämpi kisa jatkuu siis huomenna.

Aiheesta aiemmin:

Dakar Rally 5. kisapäivä: Entinen MotoGP-kuski teki historiaa voittamalla etapin ensimmäisessä Dakarissaan

Dakar-ralli 2022: lähdöstä etapille neljä: tiukkaa yllätyksiä täynnä olevaa kisaa, kuten Dakarille kuuluukin

Kisan kokonaistilanne 6. päivän jälkeen.