Yamaha Tenere 700 Raid -prototyyppi oli yksi viime messujen kiinnostavimpia tuttavuuksia. Kyse oli perus-Tenereä kovemmasta laitteesta, jossa oli Akrapovicin pakoputkisto, ralleissa käytetty tiekirjan lukemiseen soveltuva torni sekä uusi tuulilasi ja sen levikkeet. Näiden lisäksi pyörässä on ilmeisesti isompi polttoainetankki, uusitut katteet ja uusi istuin sekä mahdollisesti tuunattu alusta.

Patenttipiirrokset kertovat, että Yamaha tekee kovasti töitä saadakseen Raid-version tuotantoon. Samaa sanoi Yamahan edustaja, tavatessamme EICMA:ssa, ja totesi, että parhaimmillaan pyörän pitäisi olla tuotannossa muutamien kuukausien sisällä.

Patenttien mukaan tuotanto-Raid ei ole yhtä radikaali kuin prototyyppi. Voimalinja on entisellään, mutta on myös eroja, kuten isompi polttoainetankki, joka voisi olla tilavuudeltaan jopa 20 litraa vakion 16 litran tankkiin verrattuna.

Isompi tankki muuttaa myös pyörän linjoja, ja vaikuttaisi, että pyörässä on kaatumaraudat jäähdyttimien takana.

Yamaha Tenere 700 Raid -tuotantoversion patenttipiirros.

Yamaha Tenere 700 Raid -tuotantoversion patenttipiirros.

Pyörän ajovalo vaikuttaa samanlaiselta kuin vakio-Teneressä, mutta tuulilasi ja tuuliohjaimet on uusittu ja tarjoavat varmaankin parempaa suojaa ajoviimalta kuin aiemmin.

Toinen suuri silmämäärinen muutos on tapahtunut istuimessa, joka ulottuu paljon kauemmas eteenpäin ja jatkuu polttoainetankin takaosan päälle. Tämä mahdollistanee paremman ajoasennon seisaaltaan.

Tenere 700 Raid -malli näyttää niin tuotantovalmiilta piirroksissa, että ei olisi mikään ihme, vaikka se virallisesti julkistettaisiin vielä tänä keväänä. Todennäköisempää kuitenkin on, että se kuuluu syksyn uutuuksien listalle.

Asiasta kertoi mm. Motorcycle

Aiheesta aiemmin: 

Yamahalta vaikuttava suositun Ténéré-mallin edelleen kehitetty Raid -prototyyppi