Sähkömoottoripyörillä kisaaminen on kasvattanut suosiotaan viime vuosina. MotoE-luokka on siitä hyvä esimerkki, lisäksi FIM käynnistää tänä vuonna sähköisille offroad-pyörille tarkoitetun E-Xplorer World Cupin. Kolmas tyyppiesimerkki ovat erilaiset nopeusennätykset.

Lightning on pitkään kertonut myyvänsä maailman nopeinta tuotantomoottoripyörää, se rikkoi ensimmäisenä sähkömoottoripyöränä 300 km/h rajan, ja 2011 se ylsi prototyypillään 350,7 km/h nopeuteen.

Maailman nopeimman tuotantomoottoripyörän mallinimi on LS-218 ja sille Lightning lupaa yli 350 km/h nopeuden. Siihen mallia avittavat takarenkaalta löytyvät 200 hevosvoimaa.

Ranskalainen Voxan Wattman ja sen kuljettaja Max Biaggi ovat kuitenkin jo pariin kertaan pistäneet paremmaksi ja viime joulukuussa Wattmanin nimiin tuli uusi sähkömoottoripyörien nopeusennätys: 456 km/h.

Lightning Motorcycles on kovasti kiinnostunut parantamaan tulostaan, ja havittelee ensi vaiheessa 250 mailia tunnissa -rajan ylittämistä. Kilometreissä vauhti olisi silloin noin 402 km/h. Kaliforniassa toimiva yritys uskoo pääsevänsä haluamaansa lopputulokseen käyttämällä pyörässään uutta niobium-teknologiaa.

Niobium on kevyttä ja sitkeää metallia ja se auttaa pienentämään moottoripyörän painoa. Brasilia on toinen maailman kahdesta suuresta niobiumin tuottajasta, ja Lightning Motorcycles onkin asiassa liittoutunut brasilialaisen niobium-tuotteiden ja teknologian alan yrityksen CBMM:n kanssa.

Tavoitteena on innovoida ja testata metallin käyttöä ajoneuvon useissa komponenteissa, jotka parantavat sen suorituskykyä.

Lightning näkee, että keveys ja hyvä hyötysuhde teho ovat olennaisia suorituskykyisten moottoripyörien valmistuksessa. Toimitusjohtaja Richard Hatfield toteaakin, että yritys on innovoimassa CBMM:n kanssa niobium-teknologioita, joista voidaan saada merkittäviä etuja ei pelkästään tehokkaiden moottoripyörien, vaan kaikentyyppisten ajoneuvojen käyttöön.

CBMM:n edustaja kehitysjohtaja Mariana Perex de Oliveira puolestaan kertoi, että yhteistyösopimus on pitkäkestoinen, ja prototyyppiä käytetään konseptina tuleviin projekteihin. Paino on yksi moottoripyörien pahimmista vihollisista.

Asiasta kertoi ensin Cycleworld. Lightning Motorcyclesin sivuille pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Voxan Wattman teki sen taas: maailman nopein sähkömoottoripyörä uuteen 456 km/h nopeusennätykseen

Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa

Lightning - maailman nopein sähkö-mp vaiko uusi Kawa HR2?