Barry Sheenelle (1950-2003) kuuluneiden muistoesineiden, kuten kilpa-ajoasujen, kypärien ja voittopokaalien kokoelma tulee myyntiin 19.10. Staffordin Classic Motorcycle Mechanics Show'ssa.

Sheene oli tunnettu hurjapäisenä kuljettajana, joka voitti maailmanmestaruuden kahteen otteeseen 500 cm3 luokassa, ja loukkaantui moneen otteeseen vakavasti radalla. Hänen kilpailu-uransa oli pitkä, se ulottui vuodesta 1968 vuoteen 1984. Vuoden 1982 törmäysonnettomuudesta hän ei koskaan täysin toipunut, ja joutui jättämään kilparadat, koska ei vammojen vuoksi enää pärjännyt kisoissa. Hän sijoittui kuitenkin vuonna 1984 vielä kuudenneksi MM-sarjassa.

Sheenen urheilijakuvaan kuului loistelias elämäntyyli sekä tietysti loistavat kilpa-ajajan kyvyt. Hänen ja Kenny Robertsin kamppailua Silverstonen GP:ssä vuonna 1979 on kuvattu yhdeksi 70-luvun suurimmista. Kilpa-ajoansioistaan Sheene aateloitiin vuonna 1978. Hän ajoi uransa aikana pääasiassa Suzukilla ja Yamahalla, molemmat mestaruutensa hän voitti Suzukilla.

Nyt myytävään kokoelmaan kuuluu muun muassa kisassa kuluneet Arain kypärä ja Dainesen nahka-asu.

Lisätietoja Bonhamsin huutokauppakamarin sivuilta.