Viime viikolla järjestettiin Japanissa maailman suurimmat robotiikkamessut, 2022 International Robot Exhibition (iREX). Niillä esiteltiin myös Kawasakin RHP Bex-robotti.

Bex on Kawasakin Kaleido-ohjelman tulosta. Se on toiminut vuodesta 2015 humanoidirobottien kehitystyön parissa, ja Bex esiteltiin nyt ensi kertaa yleisölle.

Kyseessä on siis – väljästi tulkittuna – vuohen näköinen robotti, joka voi kävellä jalkojaan vuorotellen nostelemalla. Bex voi myös laskea itsensä alemmas ja kuljettaa itseään pyörien varassa. Kehitystyötä johtavan insinööri Masayuki Souben mukaan siitä voi olla tilapäishyötyä robottien kohtaamissa tasapaino-ongelmissa.

Videolla näkyy myös oikea ihminen, joka ratsastaa Bexillä, käyttäen robottia kuin ajoneuvoa. Kyytiläinen voi kontrolloida robotin toimintaa ohjaustangon avulla.  

Laitteen huippunopeudesta tai kuopimisenestojärjestelmästä ei valitettavasti ole tietoa, mutta robottia voidaan käyttää mihin tahansa toimintaan tehtaista kodonhoitoon, ja se pystyy kantamaan sadan kilon hyötykuorman.

Lisätietoja löydät täältä ja videon voit katsoa myös täällä

Kawasaki on kehittämässä moottoripyöriensä ja kuljettajan välille robottimaista vuorovaikutusta, lieneekö se saman Kaleido-ohjelman alla kuin tämä humanoidirobottien kehitystyökin?