Piaggio MP3 Life Support -mallia käyttää mm. Italian Punainen Risti, ja ensiapuskootteri esiteltiin 118-ensiapupalvelun 30-vuotisjuhlien yhteydessä.

Tavanomaiseen klassiseen Piaggio MP3 -skootteriin verrattuna ensiapuskootterin välineistöön kuuluvat vilkkuvat LED-hälytysvalot, hälytyssireenit, sähköinen teleskooppitanko, jonka päässä on 360° kuviolla vilkkuva LED-valo, ja voimakkaasti heijastavat tarrat. 

Lisäksi sivu- ja takalaukut nostavat tavaratilan koon yhteensä 142 litraan, mikä tekee niistä ideaalin lääketieteellisten ja ensiapuvälineiden kuljetukseen.

Skootterin välineistöön kuuluvat mm. BLS (Basic Life Support) ja ALS (Advance Life Support) -järjestelmät, defibrillaattorit, tukikaulukset niskan immobilisaatiota varten, siteenvaihtotarvikesarjat, happisäiliöt, hengitysteiden avustamiseen tarkoitetut ja infuusiotarvikkeet.

Piaggio MP3 Life Support -versiota käytetään jo useiden maiden alueellisissa ensivastepalveluissa, esimerkiksi Englannissa, Ranskassa, Australiassa ja erityisesti Israelissa. Viime mainitussa siitä on tehty todellinen ykköspalvelumuoto, sillä maassa on käytössä yli 650 Piaggion ensiapuskootteria.

Italian Punaiselle Ristille toimitettu Piaggio MP3 Life Support edustaa yhtä ensimmäisistä ensivastetoimintaan hankituista skoottereista Italiassa. Sen mahdollisti omalta osaltaan vuoden 2021 lopulla voimaan astunut tielainsäädännön muutos, joka sallii moottoripyörien käytön ensiaputoiminnassa.

Piaggio MP3 Life Supportin kompaktin koon, turvallisuuden ja stabiiliuden ansiosta ensivasteajat ovat lyhentyneet merkittävästi niissä tilanteissa, missä sitä on käytetty, kerrotaan Piaggion tiedotteessa.

Kysymys kuuluukin, miksi Suomessa ei sulan maan vuodenaikoina käytetä tämäntyyppisiä ensivasteskoottereita tai -moottoripyöriä? Niillä kun pystyy pujottelemaan paikalle pientareita pitkin ja autojen välistä sielläkin, missä tilaa on vähän tai mistä ambulanssiauto ei vain yksinkertaisesti mahdu paikalle.

Piaggio MP3 Life Support -ensiapuskootteri.

Piaggio MP3 Life Support -ensiapuskootteri.