Arcimoto Mean Lean Machine. Kallisteltava e-trike kolmella napamoottorilla.

Arcimoto Mean Lean Machine. Akkuratkaisu on väliaikainen. Lopullisessa versiossa se sijoitetaan etupyörien taakse.

Amerikkalainen Arcimoto on julkistanut tulevan Mean Lean Machinensa, ensimmäisen laatuaan kallisteltavan e-triken. Se perustuu yrityksen patentoituun kallisteltavuusteknologiaan. Ajoneuvo saa voimansa kolmesta napamoottorista sekä poljettavasta generaattorista, joka ei tarvitse ketjua tai hihnaa yhtä vähän kuin rasvaakaan.

MLM:n lopullinen versio julkistetaan vuoden 2022 loppupuolella ja siitä on tehtävissä jo ennakkovaraus. Allaoleva video esittelee prototyypin toiminnassa.

Tavoitteena on, että MLM voisi kuljettaa 1-2 kyytiläistä jopa yli 300 kilometrin matkan yhdellä latauksella – tosin lisäakun kanssa.

Arcimoto Mean Lean Machine. Kallisteltava e-trike kolmella napamoottorilla.

Arcimoto Mean Lean Machine. Kallistelupitoa kaarteissa.

Napamoottoreista on kustakin suoraveto pyöräänsä ja generaattoria polkemalla kontrolloidaan nopeutta. Lisäksi pyörän akut voi paikallaoltaessa ladata polkemalla.

Tavoitteena on ollut tuoda kallisteltavuuden ohella myös muuta huipputeknologiaa sähköpolkupyöriin sekä samalla tarjota iloinen ajokokemus, jollaista muilla ei e-bike-kategoriassa ole tarjolla.

Pyörästä ei vielä ole kovin paljoa tietoja tarjolla, mutta MLM:llä pitäisi pystyä kallistelemaan ja ajamaan mutkissa samalla tavoin kuin tavallisella pyörällä, paitsi että pito ja stabiilisuus sekä pysähtyvyys ovat selkeästi paremmat.

Arcimoto Mean Lean Machine. Kallisteltava e-trike kolmella napamoottorilla.

Arcimoto Mean Lean Machine. Leppoisaa kyytiä!

Arcimoton sivuille pääset tästä.

Arcimoton esittelyvideon voit katsoa myös täällä.

Aiheesta aiemmin:

Yrityskauppa: sähkötrikevalmistaja Arcimoto osti teknologiaa, luvassa kallistamalla ohjattavia kolmipyöräisiä moottoripyöriä

Tulossa: maailman nopein kallistamalla ohjattava kolmipyöräinen sähkömoottoripyörä