Ensimmäinen ajettiin aiemmin Venäjällä ja nyt huhtikuun alussa toinen Hollannissa. FIM sulki loppukaudelta kaikki venäläiset kuljettajat ulos MM-sarjasta, joten suurella todennäköisyydellä kauden päätteeksi kruunataan mestariksi joku ei-venäläinen kuljettaja. Vuoden 1993 jälkeen ainoastaan Ruotsin Per-Olov Serenius on onnistunut viemään mestaruuden kahdesti, vuosina 1995 ja 2005, muut ovat menneet venäläisille. Suomalaisia ovat tämän vuoden sarjassa edustaneet Aki Ala-Riihimäki ja Max Koivula.

Suomessa podetaan edelleen pulaa jääspeedwaykilpailuista. Kauden ainoaksi kilpailuksi jäi henkilökohtainen SM-finaali. Varkaus Racing Team hoiti pisteet kotiinsa järjestelyiden suhteen, mestaruus ratkaistiin reilun 800 katsojan silmien edessä, mestaruuteen ajoi Aki Ala-Riihimäki.

Joukkueiden SM-liiga jää väliin

Jääkausi siis lähenee loppuaan ja kesäkausi on alkamaisillaan, kun radat sulavat ensin talven otteesta.

Speedwayn tuleva kausi on aikaisempiin vuosiin verrattuna uudenlaisen tilanteen edessä, 70-luvun puolivälistä asti ajettua joukkueiden SM-liigaa ei siis tulevalla kaudella ajeta. Mikä on johtanut tähän tilanteeseen? Speedwayn harrastajamäärät ovat suoraan sanottuna romahtaneet kultaisista vuosista ja SM-liigan vaatimat edellytykset eivät enää kohtaa tällä hetkellä kerhojen resursseja.

Onneksi meillä on lajin parissa vielä aktiiveja, jotka ovat käynnistäneet Speedway Suomi sarja- formaatin. Talvikaudella he järjestivät Varkaudessa kaksi kertaa ajoleirin pitkäpiikkisille ja kesän suunnitelmat näyttävät seuraavanlaiselta:

Speedway Suomi -sarja kaudella 2022

  • 8-9.4.2022 Suomi sarja / BSL harjoitusleiri Daugavpils, Latvia
  • 14.5.2022 Suomi sarja harjoitusleiri Varkaus
  • 21.5.2022 Pariajo osakilpailu 1 Varkaus
  • 23.7.2022 Pariajo osakilpailu 2 Kuusankoski
  • 30.7.2022 Henkilökohtainen Seinäjoki
  • 6.8.2022 Joukkue Tampere

 

Sitten katseet kohti kesää ja Speedway Suomi -sarjaa

Sitten katseet kohti kesää ja Speedway Suomi -sarjaa

Speedway Suomi -sarjan kilpailut kilpaillaan Suomen moottoriliiton kansallisina kilpailuina ja ne ilmestyvät myös moottoriliitton Motti-järjestelmään. Tarvittaessa ajotaulukoita räätälöidään ilmoittautuneiden mukaan. Pariajosarjan voittaa kahdesta osakilpailusta eniten pisteitä kerännyt joukkue.

Joukkuekilpailu kilpaillaan viime vuoden tapaan neljällä 4-hengen joukkueella. Jokaisessa kilpailussa pyritään ajamaan myös 55cc, 125cc ja 250cc juniorit.

Kilpailuihin ilmoittautuminen tapahtuu viimeistään viikkoa ennen kilpailua osoitteeseen speedway.suomi.sarja@gmail.com

Speedway Suomi -sarjan virallisena tiedoituskanava toimii www.speedway.fi ja Speedway Suomi -sarjan FB sivusto: https://m.facebook.com/spwsuomisarja/

Tuleva kausi siis on muutosten kourissa, vanhat formaatit väistyvät uusien edestä. Lopuksi muistetaan vanha viisaus: Speedway on parasta paikan päällä katsottuna. Tervetuloa seuraamaan Speedwayn Suomi-sarjaa.