Yamahalla on pitkä kilpailuhistoria Afrikassa alkaen kaikkien aikojen ensimmäisestä Pariisi-Dakar-rallista, jonka Yamahan Cyril Neveu voitti vuonna 1979.

Africa Eco Racen lisäksi tavoitteena on valmistella laaja asiakasohjelma, jolla tuetaan Ténéré-asiakkaiden kilpailuhenkeä paikallisesti sekä kansainvälisiin pitkän matkan Rally Raid -tapahtumissa.Tavoitteena on rohkaista Ténéré-kuljettajia haastamaan omia rajojaan, näkemään uusia horisontteja ja tapaamaan uusia ihmisiä reittien varrella.

Uusi ohjelma merkitsee kumppanuuden alkua Riders for Health -avustusjärjestön kanssa. Järjestön tavoitteena on toimittaa terveydenhoitoa Afrikan syrjäisimpiin yhteisöihin moottoripyörien avulla.

Riders for Health on yli 30 vuoden ajan tarjonnut sopivia kulkuneuvoja terveydenhoidon ammattilaisille Afrikan köyhimmillä ja vaikeimmin saavutettavilla alueilla, joiden asukkailla ei usein ole pääsyä edes perusterveydenhoitoon. Järjestö on jo pitkään hyödyntänyt Yamaha-moottoripyöriä näiden elintärkeiden palveluiden toimittamiseen, joten yhteistyö Yamahan kanssa on luonnollinen.

Yamaha Ténéré World Raid Team

Yamaha Ténéré World Raid Teamin toiminnasta vastaa Yamahalle Rebel X Sports vetäjänään kokenut Rally Raid -kuljettaja Manuel Lucchese. Kuljettajina toimivat italialainen, kahden edellisen kilpailun voittaja, Alessandro Botturi ja espanjalainen Pol Tarres. He osallistuvat järjestyksessään 14. ralliin äskettäin lanseeratulla Ténéré 700 World Raid -kilpaversiolla.

Pol Tarres ja Alessandro Botturi.

Pol Tarres ja Alessandro Botturi (kuvassa vasemmalla).

Yamaha on kehittänyt pyöriä edelleen lisäämällä tehdaskisaosia, kuten suuremman polttoainesäiliön ja KYB-jousituksen, jotta ne kestävät paremmin Rally Raid -kilpailun vaatimukset.

Tiimi ja pyörä ovat uusia, mutta kummankin kuljettajan tähänastinen ura on vaikuttava. Botturi osallistuu vuoden 2022 Africa Eco Raceen voitettuaan kaksi edellistä kilpailua vuosina 2019 ja 2020. 46-vuotias italialainen on myös voittanut kansainvälisen Six Days Enduro -kilpailun vuosina 2005 ja 2007, lisäksi hänellä on pitkä tausta enduron maailmanmestaruussarjasta sekä Dakar-ralleista.

Tarres eteni urallaan samaan tapaan ajaen trialia ennen enduron MM-sarjaa. 27-vuotias espanjalainen on kuuluisa maailman kovimpiin enduro-haasteisiin tarttumisesta Yamaha Ténéré 700 -pyörällä ja myös painovoimaa uhmaavista "Seeker"-videoistaan YouTubessa.

Yamaha Ténéré World Raid Team valmistautuu Africa Eco Raceen osallistumalla 21. - 29. huhtikuuta Tunisian Desert Challengeen, joka on pituudeltaan yli 2700 kilometriä.

Aiheesta aiemmin: 

Motouutiset 5 vuotta sitten: Riders for Health hankkii moottoripyöriä terveydenhoitajille Afrikassa