Moottoripyöräpuolella Yamaha laajentaa globaalia mallistojaan ja seuraavan sukupolven sovellusperustakseen suunnittelemiaan malleja sekä julkistaa uusia Blue Core -konseptiin perustuvia moottoreita. Tavoitteena on saavuttaa vuosittainen viiden miljoonan yksikön tuotanto perusmalleissa kolmella Blue Core -moottorilla vuonna 2020. 

Yritys myös tavoittelee toiminnalista säästöä yhdistämällä 40 % malliensa perussuunnittelusta 2015. Yamaha on jo vähentänyt osatoimittajiensa määrää vuoden 2012 400:stä  195:een vuonna 2014.

Noin 60 prosenttia keskipitkän tähtäimen suunnitelman malleista on jo julkistettu R-sarjan, MT-sarjan, Max-sarjan ja tulevien LMW eli Leaning Multi Wheel - mallien myötä.

Yritys myös julkisti uudet liikevaihtotavoitteet, joista moottoripyöräsegmentille osui 7 miljardin euron myynti jo vuodelle 2015. 

Yritys myös tavoittelee vahvempaa roolia kansainvälisillä merenkulkualan markkinoilla muiden toimialojensa menestyksen ohella. Asiasta kertoi ensin Dealernews.

Moottoripyörävalmistajien yhteinen ongelma kaikkialla maailmassa on vastata tiukkeneviin viranomaisvaatimuksiin samalla kun uusien mallien kehittämiskustannukset nousevat nopeaan tahtiin. Tuoteperheiden yhtenäistäminen ja yhteisen perussuunnittelun käyttö säästää sekä tuotteiden kehitys- että valmistuskustannuksissa.