Motocrossliiga etenee vauhdilla. Tulevana viikonloppuna ajetaan SML Loukko.com MX-liigan kolmas osakilpailu Etelä-Suomen Moottorikerhon isännöimänä Vantaan Vauhtikeskuksen motocrossradalla. Lajin suosiosta kertoo hyvin se, että kilpailuun on ilmoittautunut yhdeksässä eri kilpaluokassa yhteensä yli 370 kilpailijaa.

Lauantaina ajavat nuorimmat

Lauantai on varattu kokonaisuudessaan nuorimmille kilpailijoille. Pitkä kisapäivä käynnistyy harjoitus- ja aika-ajoilla jo kello 8:00. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 11:00 ja toiset erät ovat vuorossa kello 14:45 alkaen.

Päivän aloittavat kaikkein nuorimmat, eli MX50-luokan kuljettajat. Kilpailijat ovat 5-8-vuotiaita ja pyörät ovat 50-kuutioisia kaksitahtisia. Luokkaan on ilmoittautunut 27 kilpailijaa. Edellisen osakilpailun kärkikolmikko Felix Lind, Jooa Hakulinen ja Ivor Torim on mukana myös Vantaalla, joten ainakin heitä kannattaa seurata, ketään muuta tietenkään unohtamatta.

MX65-luokassa kilpailijoiden ikä on 7-12 vuotta ja pyörät ovat alle 65-kuutioisia. Mukaan on ilmoittautunut peräti 91 kilpailijaa.

Ennakkosuosikin viittaa voi varmasti sovitella Elias Villasen harteille, sillä KTM-pyörää ajava Villanen on voittanut sarjan neljästä ajetusta erästä kolme ja ollut kerran toinen. Vahvimman vastuksen Villaselle antaa varmasti kisan järjestävää kerhoa edustava Eeka Laaksonen, joka ei ollut edellisessä kisassa mukana, mutta sarjan avauksessa Laaksonen otti eräsijat kaksi ja yksi. Laaksonen ajoi erävoittoon viime viikonloppuna EMX65-luokan EM-karsintakilpailussa Saksassa, joten Vantaalla on luvassa Euroopankin tasolla mitaten aivan huippuvauhtia.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa ajetaan joko alle 85-kuutioisella kaksitahtisella tai alle 150-kuutioisella nelitahtisella pyörällä.

Kilpailijat ovat 10-15-vuotiaita. Mukaan on ilmoittautunut yhteensä 81 kilpailijaa, joista MXCB-luokassa ajaa 79. Luokka on siinä mielessä hyvin tasainen, että jokaisessa sarjan neljässä ajetussa erässä on eri voittaja. Sarjajohtajana Vantaalle tulee kuitenkin Lari Hartus.

Sarjan ulkopuolella ajettavassa MXC/A-luokassa on puolestaan 9 kilpailijaa. Mukana on koko SM-sarjan kärkiseitsikko, joten voittoa ei varmaankaan kukaan ota helpolla. Ehkä etukäteen vahvimpana suosikkina kisaan starttaa Eemil Pesonen, joka voitti molemmat erät kauden SM-avauksessa Karkkilassa.

Sunnuntaina sivuvaunu SM

Sunnuntaina radalle päästään isommilla ajokeilla, kun vuorossa ovat aikuisten MX TOP250 Open-luokka, sekä MXSV- eli sivuvaunuluokka.

Kilpailu on sivuvaunuluokalle kauden toinen SM-osakilpailu. Päivä käynnistyy lauantain tapaan harjoitus- ja aika-ajoilla kello 8:00 ja kisaerät käynnistyvät kello 10:45. Toiset kisaerät käynnistyvät kello 14:00.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. Mukaan ovat ilmoittautuneet lähes kaikki maan ykkösnimet Karkkilan SM-avauksessa MX1-luokassa ylivoimaista vauhtia pitäneen Jere Haaviston johdolla.

Sivuvaunuluokassa, eli luokassa MXSV ovat jaossa kauden toiset SM-pisteet, joista lähtee kisaamaan seitsemän kilpailijaparia. Ykkössuosikkina kisaan lähtee pari Matti Sipilä / Jussi Veräväinen.

Kaksikko voitti SM-avauksen molemmat erät näytöstyyliin.

Tarjolla on myös muuta ohjelmaa

Lauantaina 11.6. käynnistyvät Biisonimafian liveshowt noin klo 10:30! Luvassa on arvontaa, keulimista, skabailua ja paljon muuta hauskuutusta! https://youtu.be/dNYtiDopeGI

Lisäksi järjestetään MiniMX hyvän mielen näytöskilpailu, jossa aivan pienimmät, 3-6-vuotiaat kuljettajat, kisaavat lähtösuoralla erien välissä.

Sunnuntaina 12.6. on vuorossa Historic-motocrosspyörien näytöskilpailu. Paikalla on myös Historic-motocrosspyörien näyttely.

Liput tapahtumaan voi hankkia osoitteesta lippu.fi. Yhden päivän lippu maksaa 8,50 EUR. Portilta ostettuna lippu maksaa 10 EUR. Alle 12-vuotiailla on alueelle vapaa pääsy.

Vantaan Vauhtikeskus sijaitsee osoitteessa Katriinantie 31, Vantaa