"Stark Varg" on suomennettuna "Vahva Susi", ja sitähän se numeroiden valossa on. Huipputehoa on tarjolla 80 hevosvoimaa, noin 30 % enemmän kuin tyypillisellä 450-kuutioisella nelitahtikoneella. Ja sähköpyörien vääntöhän tiedetään.

Stark Vargin tavoitteena on ollut suunnitella ja valmistaa suorituskykyisempi pyörä kuin polttomoottoriset kisaajansa.

Samalla täyssähköinen motocross-pyörä on helpompi ajaa, se vaatii vähemmän huoltoa ja sillä voi tietenkin ajaa meluttomasti naapureita häiritsemättä.

Pyörä on helposti muokattavissa taitotason ja ajotyylin mukaan mille tahansa radalle. Pyörän tehokäyrä, moottorijarrutus, sutimisen esto ja virtuaalinen vauhtipyörä ovat helposti säädettävissä.

- Pyörän käyttäytyminen voidaankin määrittää miksi vain, vaikkapa piikkisen kaksitahdin ja 450 nelarin välille, kerrotaan Biketeamin tiedotteessa. 

Stark Varg lähdössä uuteen ulottuvuuteen. Kuskeina Josh Hill ja Seb Tortelli.

Stark Varg lähdössä uuteen ulottuvuuteen. Kuskeina Josh Hill ja Seb Tortelli.

Vargissa käytettävän akkujärjestelmän energiatiheys on markkinoiden suurin. 6 kWh akuston paino on alle 32 kg, joka sisältää täydellisen kotelon, akunhallintajärjestelmän sekä muut sisäiset komponentit. Toimintasäde vastaa 450 kuutioista motocross-pyörää täydellä tankilla. Varg selviää helposti MXGP-tahtiin ajettavasta kilpailusta tai jopa 6 tunnista polkuajoa. Akku latautuu täyteen 1-2 tunnissa laturista ja pistorasiasta riippuen.

Pyörä on kevyt, se painaa ajovalmiina 110 kiloa. Lisäksi sähkömoottorin pyörivät massat ovat murto-osan polttomoottorin vastaavista, mikä tekee ajamisesta kevyttä. Kantavana rakenteena toimivan moottorin ansiosta runko on jopa 50 % kilpailijoita kevyempi. Yhteistyössä Kayaban ja Technical Touchin kanssa kehitetty jousitus tarjoaa 310 mm joustomatkan sekä etu- että takahaarukan osalta.

Tuotannosta Suomeen varattujen, kesän 2023 toimitusten pyörät ovat ennakkovarattavissa 100 € varausmaksulla Biketeamin liikkeistä (Loppusuoritus tai asiakkaalle räätälöidyn rahoituksen käynnistys toimituksen yhteydessä). Stark VARG hinnat alkaen 12900 € + toimituskulut 100 € (60 hv versio) tai 13900 € + toimituskulut 100 € (80 hv ALPHA-versio).

Aiheesta aiemmin:

Stark Varg: sähköinen motocrosspyörä – enemmän tehoa ja tuplaväännöt!

Sähkömoottorinen Stark Varg -motocrosspyörä – 80 hv, 938 Nm, 110 kg – myi 1000 kpl 24 tunnissa, kun myynti avattiin