Motocrossin SML Loukko.com MX-liigassa ajetaan tällä kaudella seitsemän kisaviikonloppua. Sarjan kolmas kilpailu ajettiin Vantaan Vauhtipuiston motocrossradalla. MX-liigassa lauantaina ajavat nuorimmat kilpailijat, joita Vantaallakin oli melkoisesti.

Felix Lind oli Vantaan MX-liigakisassa ylivoimainen.

Felix Lind oli Vantaan MX-liigakisassa ylivoimainen.

MX50-luokassa ajavat kaikkein nuorimmat, eli 5-8-vuotiaat kilpailijat. Kisassa oli mukana 26 kilpailijaa. Felix Lind antoi jo aika-ajossa muille varoituksen vauhdistaan. Kisa käynnistyi samaan malliin. Ensimmäisessä erässä Lind meni kärkeen heti lähdöstä ja karkasi saman tien muilta. Hän voitti ensimmäisen erän lähes 50 sekunnin erolla ennen toiseksi ajanutta Jooa Hakulista. Erän kolmanneksi ajoi Aleksi Väliaho.

Toinen erä sujui Felix Lindiltä vielä hurjempaan tahtiin. Nyt ero toiseksi sijoittuneeseen Jooa Hakuliseen oli lähes minuutin. Kolmantena maaliin ajoi ensimmäisessä erässä neljänneksi sijoittunut Ivor Torim. Päivän yhteistuloksissa Lind oli ykkönen, Hakulinen toinen ja Torim kolmas.

Laaksonen vei molemmat erät

Eeka Laaksonen ajoi Vantaan MX-liigakisassa MX50-luokassa kahteen erävoittoon.

Eeka Laaksonen ajoi Vantaan MX-liigakisassa MX50-luokassa kahteen erävoittoon.

MX65-luokassa mukana oli kaikkiaan 92 kilpailijaa, joten kilpailijat ajoivat kolme eri finaalia. 40 nopeinta pääsi mukaan A-finaaliin. A-finaalin ensimmäinen erä oli kisan järjestävän seuran eli Etelä-Suomen Moottorikerhon kuljettajien hallintaa. Eeka Laaksonen vei erää lähdöstä maaliin, mutta sai lopussa tiukan vastuksen Jimi Marttilasta, joka ajoi ruutulipulle vain reilun sekunnin jääneenä. Erän kolmas oli Elias Villanen.

Toisessa erässä kärkikaksikko oli sama kuin ensimmäisessäkin. Eeka Laaksonen otti tiukan kisan jälkeen tämänkin erän voiton. Jimi Marttila teki kaikkensa, mutta joutui jälleen tyytymään kakkossijaan tälläkin kertaa vain sekunnin Laaksosta hitaampana. Erän kolmanneksi ajoi Mauno Keskikallio. Yhteistuloksissa podiumille noustiin järjestyksessä Laaksonen, Marttila ja toisen erän neljänneksi sijoittunut Elias Villanen.

B-finaalissa podiumpaikoista käytiin todella tiukka taistelu neljän kuljettajan päätyessä tasapisteisiin. Päivän voittaja oli lopulta Romet Ennok, toiseksi sijoittui Akseli Anttila ja kolmanneksi Anton Oravakangas.

C-finaalissa kolmen kärjen muodostivat Eeli Kuisma, Elias Tammisto ja Eeli Väkinen.

Vehviläisen tupla

Vilho Vehviläinen voitti MXC/B-luokan kilpailun Vantaan MX-liijakisassa.

Vilho Vehviläinen voitti MXC/B-luokan kilpailun Vantaan MX-liijakisassa.

MXC/B-luokassa oli 88 kilpailijaa, joten finaaleja tarvittiin kaksi. 40 kilpailijan A-finaalissa ensimmäisen erän voittoon ajoi Vilho Vehviläinen. Aapo Rantanen antoi tiukan vastuksen häviten vain kaksi sekuntia. Kolmantena ruutulipulle ajoi Justus Nikkilä.

Toisessa erässä Vehviläisen hyvä vauhti jatkui ja hän nousi nopeasti kärkeen ja ajoi jälleen erän voittoon. Arttu Savola kiirehti maaliin toisena ja kolmanneksi ajoi ensimmäisen erän tapaan Justus Nikkilä. Yhteispisteissä podiumin korkeimmalle korokkeelle nousi Vehviläinen, päivän kakkonen oli Nikkilä ja kolmantena podiumille nousi toisessa erässä neljänneksi ajanut Aapo Rantanen.

B-finaalissa kolmen kärjen muodostivat Eetu Aronen, Joosua Chevassus ja Aleksi Hilden.

Victor Leppälä ajoi voittoon motocrossin MXC/A-luokan kilpailussa Vantaalla.

Victor Leppälä ajoi voittoon motocrossin MXC/A-luokan kilpailussa Vantaalla.

MX-liigan ulkopuolella ajetun kansallisen MXC/A-luokan kilpailun vei nimiinsä Viktor Leppälä. Hän voitti ensimmäisen erän ja toisessa erässä toinen. Päivän kakkonen oli eräsijat kolme ja yksi ajanut Jan Köiv. Kolmanneksi sijoittui eräsijoilla kaksi ja kolme Matias Miettinen.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat MXTOP250-luokan erät sekä kauden toinen sivuvaunuluokan SM-osakilpailu.

Päivän tulokset löytyvät täältä