– Aika-ajoissa onnistuin hienosti. Paransin aikaani vaikealla radalla kierros kierrokselta ja paras tuli vielä ihan lopussa, mikä riitti kolmanteen sijaan. Tyytyväinen olen, kun tiimikaveri Jere Haavistoon pystyin kaventamaan eroa edellisistä kisoista sekä olin Juuso Matikaisen tuntumassa jääden vain alle puoli sekuntia. Ensimmäisessä erässä lähdöstä olin kolmantena ja ajo oli ihan hyvää, mutta käteni puutuivat niin maalissa olin neljäs. Toisessa erässä otin kärkipaikan lähdöstä, mutta kaaduin toisella kierroksella tyhmään virheeseen. Kuitenkin ihan hyvää ajoa ja taistelua, mikä riitti maalissa viidenteen sijaan jälleen, Makkonen kertoi päivän jälkeen.

Eliel Lehtinen.

Eliel Lehtinen.

Päivän toiseksi parhaasta suorituksesta Silve Racingin osalta vastasi tänään Eliel Lehtinen, joka oli aamun aika-ajossa kuudes ja ajoi eräsijat kuusi ja kuusi.

– Aika-ajoissa sain muutaman ”ihan hyvän” kierroksen ja tuloksena kuudes sija. Ensimmäisessä erässä lähdöstä olin kymmenen parhaan joukossa ja sieltä kovaa nousua jo sijalle viisi, mutta melko ison kaatumisen seurauksena tipuin monta sijaa. Maalissa kuitenkin kuudes, mutta ison kaatumisen jälkeen oli vaikea löytää omaa rytmiä. Toisessa erässä hyvä lähtö ja olin pikkupyörällä koko porukan kolmantena mutkassa, mutta ajoin ulos radalta pienen ajo virheen seurauksena. Sieltä kovalla ajolla ja todella hyvällä fiiliksellä jo kolmen joukkoon, mutta pyörän mentyä välivapaalle mutkassa tuli kaatuminen. Pyörä ei meinannut lähteä käyntiin, joten tipuin jälleen monta sijaa. Maalissa sitten kuudes. Päivään mahtui paljon niin sanottuja ajo virheitä, mutta vauhti oli kokonaisuutena hyvää isojen pyörien seassa. Hyvillä mielillä seuraavaan SM-kisaan Siilinjärvelle, joka on tosin lempiratani Suomessa, Lehtinen kertoi päivän jälkeen.

Joona Kukkonen.

Joona Kukkonen.

Joona Kukkonen ajoi tänään aika-ajossa sijalle 12. ja ensimmäisessä erässä 11., mutta ylsi hienosti toisessa erässä kauden parhaaseensa MX Liigassa ollen loistavasti yhdeksäs maalissa, mikä oikeutti yhteistuloksissa sijaan kahdeksan.

– Jännitystä oli paljon ja ajo todella tökkivää aika-ajossa, mikä toi sijaksi 12. Ensimmäisessä erässä oli kanssa sama homma ja sijoitus oli 11. Toisessa erässä hyvä lähtö ja ajo oli hieman parempaa, mutta parantamisen varaa jäi, sijoitus oli yhdeksäs ja yhteistulosten kahdeksas, Kukkonen kertoi.

Jere Haavisto.

Jere Haavisto.

MX1-luokan SM-pistejohtaja Jere Haavisto oli mukana Vantaalla myös kilpailemassa, mutta satutti jalkaansa jo aamun aika-ajossa, kun teki ylipitkän hypyn hyppyristä. Haavisto kirjautti silti aika-ajoon yli kahden sekunnin pohja-ajan ja lähti mukaan ensimmäiseen erään, mistä nappasi kärkipaikan heti lähdöstä. KTM-kuljettaja kaatui kuitenkin pienen virheen jälkeen ensimmäisellä kierroksella ja tippuen viidenneksi, mutta nousi nopeasti takaisin kilpailun johtoon. Muutama kierros myöhemmin hänellä oli vaikeuksia kierroksella ohitettavien kanssa ja takana ollut Juuso Matikainen pääsi ohitse hänestä. Haavisto haki kuitenkin nopeasti ohitusta takaisin, mutta kilpailutilanteessa kaksikko osui toisiinsa sillä seurauksella, että molemmat kaatuivat ja Haavisto loukkasi hieman jalkaansa tilanteessa, minkä vuoksi hän joutui jättämään päivän kesken.

– Satutin jalkaa jo aika-ajossa, mutta sitten laitettiin siihen kylmää ja otin buranaa, mutta sitten uusi kolaus Juuson törmätessä teki vielä lisää kipeää jalalle ja oli pakko keskeyttää päivä siihen. Menen huomenna tutkituttamaan jalan ja täytyy vain toivoa, että kaikki olisi kunnossa, Haavisto kertoi.