Mansaaren TT-ajoissa on tapahtunut 155 kuolemaan johtanutta onnettomuutta joko itse kisan tai niiden harjoitusten aikana Snaefell Mountain Coursella. Ja kaikkiaan 265 kuolemantapausta, kun otetaan mukaan Manx Grand Prix ja Clubman TT -kisasarjat 1940- ja 1950-luvuilta.

Vuonna 2016 TT-ajojen harjoituksissa menehtyi viisi kuljettajaa, ja 1970 itse kisassa kaikkiaan kuusi kuljettajaa menetti henkensä. Se on ollut kisojen kohtalokkain vuosi.

Onnettomuuksista kattava tutkintaprosessi

Mansaaren ajojen kisajärjestäjä ACU Events Ltd. on tiedottanut, että tämän vuoden jokaisesta onnettomuudesta käynnistetään kattava tutkimusprosessi.

Tutkimuksessa analysoidaan systemaattisesti jokainen näiden onnettomuuksien aspekti käyttäen juurisyy-metodologiaa. Moniammatillinen tiimi, johon osallistuvat kaikki kumppaniorganisaatiot, tutkii ilmenneitä tapahtumia ja pyrkii laatimaan suosituksia tulevaisuutta varten.

– Jokaisen tapahtuman jälkeen työskentelemme väsymättä ymmärtääksemme olosuhteet, oppiaksemme ja tehdäksemme muutoksia asiaan niin pian kuin mahdollista. Jokainen kuolemantapaus tapahtuman aikana on tragedia. Organisaationa lupaamme tehdä jokaisen toimenpiteen, joka voi parantaa turvallisuutta, ja tehdä tämän aikaisimmassa mahdollisessa tilanteessa, totesi TT-reitistä vastaava Gary Thompson.

Kyynikko voi tietysti kysyä, että eikö aiemmista onnettomuuksista ole saatu riittävästi oppia onnettomuuksien määrän vähentämiseksi?

Sivuvaunudraamaa 2022

Tänä vuonna erityistä draamaa syntyi kahdesta sivuvaunuluokan onnettomuudesta, joista ensimmäisessä menehtyi ranskalaisen sivuvaunuparin toinen henkilö. Alkuun tiedotettiin kyytiläisen menehtyneen, mutta ilmeisesti kyseessä olikin pyörän kuljettaja.

Toisessa sivuvaunuonnettomuudessa menehtyivät kuljettajana toiminut isä ja purkkarina toiminut poika.

Aiheesta aiemmin:

Kaksi uutta kuolonuhria Mansaaren ajoissa

Mansaaren ajot: kisaviikolla jo kolmas kuolonuhri

Lisää draamaa Mansaaren ajojen sivuvaunuonnettomuudessa: henkensä menettikin ilmeisesti kuljettaja eikä purkkari

Mansaaren ajot vaativat toisen kuolonuhrinsa

Mansaaren ajot meneillään – radan ensimmäinen kuolonuhri tälle vuodelle