Motocrossin SM-sarjassa ajetaan tällä kaudella kuusi kaksipäiväistä kilpailua. Sarjan toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Siilinjärvellä Hamulan radalla. Kilpailun järjestää Siilinjärven Vesa ry, joka juhlii tänä vuonna 100-vuotista taivaltaan. Motocrosspainotteiseksi seuran toiminta tosin muuttui vasta vuonna 1999.

Kilpailuviikonloppu käynnistyy lauantaina 18.6., jolloin radalle pääsevät luokkien MXD, MXC/A, MXV55, MXV45 ja MXV35 kilpailijat. Luokissa MXD, eli naisten luokassa ja MXC/A, eli 10-15-vuotiaiden kilpailijoiden luokassa ajetaan Suomen mestaruudesta, kun taas kolmessa veteraaniluokassa ajetaan Suomen Cupin mestaruudesta. Mainittakoon, että MXV45-luokassa mukana nähdään myös jalkapallolegenda Sami Hyypiä, joka avaa Suomen Cup-kautensa Siilinjärvellä.

MXD-luokassa ajetaan tällä kaudella ensi kertaa Suomen mestaruudesta. Viime kaudella lajilla oli Suomen Cupin arvo. Sarjan avauskisassa Karkkilassa kolmen kärjen muodostivat Melissa Mäntylä, Noora Uro ja Ria Virtanen. Kaikki ovat mukana myös Siilinjärvellä ja taistelevat varmasti täälläkin podiumpaikoista. Kolmikolle vastusta tulee antamaan avauskilpailun väliin jättänyt Janette Mielonen, joka on tehnyt tällä kaudella kovaa tulosta niin endurossa kuin cross countryssakin. Luokkaan on ilmoittautunut 16 kilpailijaa.

MXC/A-luokan ensimmäisessä osakilpailussa Eemil Pesonen ja Jan Köiv erottuivat muista, mutta koko joukko on niin tasainen, että ennakkosuosikin nimeäminen on vaikeaa. Viktor Leppälä, Matias Miettinen, Rene Nyman, Eino Pihlava, Luca Väg, kuka tahansa saattaa olla kisan jälkeen podiumilla. Mielenkiinto kohdistuu myös kotiradallaan ajavaan Vilho Vehviläiseen, joka voitti edellisenä viikonloppuna ajetun MX-liigan MXC/B-luokan kilpailun Vantaalla. Kisaan starttaa kaikkiaan 26 kilpailijaa.

Pääluokat sunnuntaina

Sunnuntaina 19.6. ovat vuorossa niin sanotut motocrossin pääluokat MX125, MX2 ja MX1.

MX125-luokasta on vaikea löytää selkeää ennakkosuosikkia, mutta ehkä ykkössuosikin viittaa voisi tarjota Aaro Mennan harteille, sillä Karkkilassa ensimmäisen erän keskeytyksestään huolimatta parasta vauhtia pitänyt Sampo Rainio ei ole tähän luokkaan ilmoittautunut.

Eero Peippo oli Mennan jälkeen Karkkilassa toinen, joten vauhtia riittää varmasti myös Siilinjärvellä. Muu joukko onkin sitten niin tasaista, että on turhaa lähteä edes arvailemaan. Kisassa on mukana 45 kilpailijaa.

MX2-luokassa ykkössuosikkeja ovat Kimi Koskinen ja Sampo Rainio, mutta kovaa ajavat muutkin. Mauno Nieminen, Kasper Kangasniemi, Miro Varjonen ja Wiljam Malin ovat varmasti nimiä, jotka mielivät myös podiumille. Luokassa on 27 kilpailijaa.

MX1-luokan ennakkosuosikki on Jere Haavisto, mutta onko mies mukana, se ratkeaa vasta myöhemmin. Haaviston jalka sai kipeää viime viikonloppuna Vantaalla, mutta kuvauksessa ei ole onneksi murtumia löytynyt, joten eiköhän mies puomilta löydy. Juuso Matikainen pääsi lähtemään ehjänä tähän kauteen, vauhti on kohdallaan ja Matikaiselle kelpaa vain voitto. Myös Pekka Nissinen on löytänyt hyvän vireen, siitä todisteena voitto viime viikonloppuna Vantaalla MX TOP250 Open -luokasta. Starttipuomille asettuu 21 kilpailijaa.

Lipunmyynti tapahtuu portilta. Lippu maksaa 10 EUR ja alle 12-vuotiailla on alueelle vapaa pääsy.

Kilpailut Siilinjärvellä käynnistyvät lauantaina kello 11:10 ja sunnuntaina tasan kello 11:00.

Hamulan motocrossrata sijaitsee osoitteessa Koivusaarentie 94, 71780 Hamula, Siilinjärvi.

Sunnuntain kilpailua voi seurata myös Youtuben kautta täällä. Suora lähetys alkaa kello 10:45.