Vuonna 2018 Cardo aloitti yhteistyön JBL:n kanssa tuodakseen premium-luokan äänentoiston kypäräpuhelimiin. Ja nyt yritys on perustanut oman Cardo Sound Labs -tutkimus- ja kehityskeskuksen Straubingiin Saksaan viedäkseen äänenlaadun ja ajokuuntelukokemuksen uudelle tasolle.

Uusi keskus keskittyy Cardon tulevien sukupolvien akustiikan, puheprosessoinnin ja ääniratkaisujen kehittämiseen siihen laajaan moottoripuolen, ulkoilu- ja ammatillisten kommunikointiratkaisujen kehittämiseen, mitä Cardolla on tarjolla.

Cardo Sound Labsia vetää audio- ja signaaliprosessointipuolen veteraanitiimi, jolla on yhdessä yli 150 vuoden kumulatiivinen kokemus auto- ja moottoripyöräalan teollisuuden ja kuluttaja-audion parissa.

Cardo Sound Labsin tunnus.

Cardo Sound Labsin tunnus.

Tiimissä on spesialisteja äänen, fysiikan, elektroniikan puheprosessoinnin ja mekaanisen osaamisen osalta ja joukkoon mahtuu tohtoritasonkin osaajia. Ryhmä on saavuttanut yli 1550 patenttia edellisissä työpaikoissaan Harmanilla, Samsungilla, Nokialla, NXP:llä ja DSPG:llä, kerrotaan Cardon tiedotteessa.

Tutkimus- ja kehityskeskuksen varusteisiin kuuluu mm. kaiuton huone, ETSI, European Telecommunications Standards Institute room, prototyyppilaboratorio, autoteollisuuslaboratorio, tärinänkoestuslaboratorio sekä toimistotilaa.

Aiheesta aiemmin:

Cardolta uudet Bluetooth-kypäräpuhelinmallit

Cardo palautti basson kypäräpuhelimiin: Packtalk Black -malli jytisee JBL:n kaiuttimien turvin

Cardo julkisti Scala Rider Q-solon, uuden yhden hengen kypäräpuhelinmallin