Tulevana viikonloppuna on vuorossa jo SML Loukko.com MX-liigan viides osakilpailu. Kilpailun järjestää Porin Moottorikerho, mutta kisa ajetaan Raumalla, Kuivassuon motocrossradalla. Kilpailuun on ilmoittautunut 10:ssä eri luokassa yhteensä 300 kilpailijaa, joten sarjan suosio jatkuu edelleen vahvana.

Paluu normaaliin

Edellisessä osakilpailussa Salossa oli ajojärjestys vaihdettu, mutta nyt palataan jälleen normaaliin, eli lauantai on pyhitetty kaikkein nuorimmille kuljettajille. Lauantai aloitetaan kello 8:20 harjoitus- ja aika-ajojen merkeissä. Ensimmäiset kilpaerät käynnistyvät kello 12:20 ja toiset erät ovat vuorossa kello 15:00 alkaen.

Kisa käynnistyy MX50-luokan lähdöllä, jossa ilmoittautuneita on 24. Ykkössuosikkina on Felix Lind, joka on voittanut 5 ajettua erää ja ollut kerran neljäs. Kovimman vastuksen tulevat varmasti Lindille antamaan Jooa Hakulinen, Aleksi Väliaho ja Ivor Torim. Sähköpyöräluokkaan E 5 on ilmoittautunut 7 kuljettajaa. Luokka on tarkoitettu aloitteleville motocrosskuskeille.

MX65-luokassa sarjapisteitä lähtee jahtaamaan 84 kilpailijaa. Elias Villanen johtaa sarjaa neljän osakilpailun jälkeen ja hakee varmasti menestystä myös Raumalta. Kovimman vastuksen tarjoaa ehkä Eeka Laaksonen, joka on joutunut jättämään kaksi liigakisaa väliin, mutta ne kaksi, jotka hän on ajanut, hän on myös voittanut.

Mielenkiintoista on myös nähdä Viktor Leppälän vauhti tässä  luokassa. Leppälähän on ajanut tämän kauden 85-kuutioisella pyörällä SM- ja EM-karsintasarjaa.

MXC/B- ja MXC/A-luokissa on yhteensä 90 kilpailijaa, joista MXCB-luokassa ajaa 85. Sarjajohtajana kisaan tulee Justus Nikkilä. Nikkilän johto on tässä vaiheessa 16 pistettä ja tuota pistejohtoa lähtevät horjuttamaan ainakin Vilho Vehviläinen, Lari Hartus, Aapo Rantanen ja Arttu Savola.

Sarjan ulkopuolella ajettavassa MXC/A-luokan viidestä kilpailijasta voittoon voi ajaa kuka tahansa, mutta SM-sarjassa korkeimmalla on tässä vaiheessa Rene Nyman. Porilaisväriä lähdössä puolustaa Topias Kontto.

Aikuisten vuoro

Sunnuntaina on aikuisten kilpailijoiden vuoro. Päivä käynnistyy MX TOP250 Open -luokan kilpailuilla, ja jatkuu MXSV-luokan, eli sivuvaunupyörien SM-lähdöllä. Harjoitus- ja aika-ajot käynnistyvät kello 9:00. Ensimmäinen kilpaerä pääsee radalle kello 12:00 ja toiset erät ovat vuorossa kello 14:50 alkaen.

MX TOP250 Open -luokassa ajetaan neljässä eri ryhmässä, joista mielenkiintoisin on luokan A-ryhmä. SM-sarjan kolmen kärki ei ole kisaan ilmoittautunut, joten ennakkosuosikkia on hieman vaikeampi nimetä. Pekka Nissinen ja Teemu Makkonen ovat kuitenkin ajaneet hyvin SM-sarjaa, joten kaksikolta voi odottaa hyvää suoritusta myös täällä. Mitä sitten tekevät veteraanikuljettajat Jarno Mattila ja Alexander Wiik, jää nähtäväksi.

MXSV-luokassa ovat jaossa kauden neljännet SM-pisteet. Sivuvaunumiehet ovat ilmeisesti kesälomilla, sillä SM-pisteistä lähtee kisaamaan vain viisi kilpailijaparia. Ykkössuosikkina voi pitää paria Mikko Jumppanen / Henri Jumppanen, sillä kaksikko on voittanut kaksi viimeistä SM-kisaa.

Liput tapahtumaan voi hankkia osoitteesta lippu.fi. Yhden päivän lippu maksaa ennakossa 10 EUR ja portilta ostettuna 12 EUR.

Kuivassuon motocrossrata sijaitsee osoitteessa Vuorenalhontie 142, 26510. Rauma. 

Aiheesta aiemmin:

Motocrossin MX-liiga: vauhdikas päivä Vantaalla lauantaina

Motocross: MX-liigan seuraava kisa Salossa tulevana viikonloppuna – viivalla 300 kilpailijaa

MX-liiga: Makkonen palkintokorokkeelle Vantaalla

MX-Liiga, lauantai: Matikainen ja Laakso tuplavoittoihin Salossa