125-kuutioisten luokan ensimmäisessä erässä parhaiten lähti puomilta Arttu Sahlsten, mutta Kasimir Hindersson nousi johtoon hyvin nopeasti. Aaro Menna jäi hiukan pussiin ensimmäisessä kurvissa, mutta nousi pian toiseksi ja lähti tavoittamaan kärjessä ajavaa Hinderssonia. Hinderssonin vauhti oli kuitenkin kohdallaan ja Menna päätti ottaa suosiolla kakkossijan. Kolmossijasta käytiin hurjaa taistelua viiden kuljettajan kesken. Sijoitukset vaihtelivat, mutta kolmantena ruutulipulla Hinderssonin ja Mennan jälkeen oli Simo Koskinen.

– Sain hyvän lähdön ja yritin puristaa eroa Aaroon (Menna). Se onnistui, vaikka lopussa kierroksella ohitettavien kanssa meinasikin olla ongelmia, Hindersson selvitti.

Kasimir Hindersson voitti molemmat MX125-luokan erät.

Kasimir Hindersson voitti molemmat MX125-luokan erät.

Toinen erä käynnistyi jälleen Arttu Sahlstenin johdolla, mutta aivan kuten avauserässäkin kärkeen nousi Kasimir Hindersson. Sarjajohtaja Aaro Mennan kisa meni puolestaan pilalle jo lähtökurvissa kun etupyörä luiskahti alta pois ja Mennasta tuli takaa-ajaja. Hindersson ajoi selkeästi toisenkin erän voittoon ja se tiesi myös päivän ykkössijaa. Toisena maaliin ajoi Eero Peippo ja kolmantena Santeri Oinonen. Yhteistuloksissa Hinderssonin jälkeen toiseksi sijoittui Eero Peippo ja päivän kolmas oli Aaro Menna.

– Nyt tuntuu hyvältä. Pääsin kärkeen ja sain ajaa omaa rauhallista ajoani. Ei tarvinnut repiä yhtään, kun ei ollut kiire mihinkään, oli tosi hyvä päivä, Hindersson totesi erän jälkeen.

Koskisen tupla

MX2-luokan ensimmäisen erän aloitti parhaiten Eliel Lehtinen. Erä jouduttiin kuitenkin keskeyttämään jo alkuvaiheessa kahden kilpailijan loukkaantumisen takia. Uusintastartissa kiireisin oli Mauno Nieminen, mutta sai kovan vastuksen Kimi Koskiselta. Koskinen meni kuitenkin hurjasti nurin ja Nieminen karkasi. Koskinen ei antanut periksi vaan aloitti hurjan takaa-ajon nousten ennen erän puoliväliä jo toiseksi. Kun kolme kierrosta oli jäljellä, nousi Koskinen kärkeen. Nieminen ei kuitenkaan taipunut, mutta mikään ei auttanut, vaan Koskinen ajoi voittoon. Nieminen oli ruutulipulla toisena ja kolmanneksi ajoi Kaarel Tilk.

– Ensimmäisellä kierroksella vedin naamalleni, mutta onneksi ei sattunut sen kummempaa. Sieltä onnistuin nopeasti nousemaan neljänneksi ja lopulta voittoon asti, Koskinen kertasi erää.

Kimi Koskinen koki kovia Kaanaassa, mutta voitti siitä huolimatta MX2-luokan kilpailun.

Kimi Koskinen koki kovia Kaanaassa, mutta voitti Kimi Koskinen koki kovia Kaanaassa, mutta voitti siitä huolimatta MX2-luokan kilpailun.<br />huolimatta MX2-luokan kilpailun.

Toisen erän alku oli ensimmäisen toisinto. Mauno Nieminen vei startin nimiinsä, mutta Kimi Koskinen nousi kärkeen jo toisessa kurvissa. Nyt ei Koskinen virheisiin sortunut, mutta eipä Nieminenkään antanut periksi vaan ahdisti Koskista tiukasti. Erän lopulla kaksikko osui toisiinsa täydestä vauhdista ja molemmat kaatuivat rajusti. Koskinen pääsi niin nopeasti pystyyn ja jatkoon, että säilytti johtonsa, mutta Nieminen etsi pitkään pyöräänsä ennen kuin pääsi jatkamaan matkaa. Koskinen voitti kaikesta huolimatta, toisena maaliin ajoi Kaarel Tilk ja kolmantena Kasper Kangasniemi. Yhteistuloksissa Koskinen otti päivän voiton, toiseksi sijoittui Kaarel Tilk. Kolmantena podiumille nousi Mauno Nieminen.

– Ei tullut voitto helpolla. Otettiin Maunon (Nieminen) kanssa vähän yhteenkin. Minä ajauduin linjalta vähän Maunon eteen ja sitten osuttiin. Toivottavasti ei Maunollekaan sattunut mitään, Koskinen kantoi huolta kilpakumppanistaan.

Haaviston tupla

MX1-luokan ykkössuosikki Jere Haavisto nousi nopeasti kärkeen ohittaen parhaan startin ottaneen Emil Silanderin, jonka hyvä alku meni pilalle kaatumisen takia jo ensimmäisellä kierroksella. Haavisto teki kierros kierrokselta eroa muihin ja voitti lähdön miten halusi. Juuso Matikainen ajoi lähes yhtä selkeästi erän kakkoseksi ja kolmantena maaliin kiirehti Andero Lusbo.

Jere Haavisto oli odotetusti omaa luokkaansa MX1-luokan<br />kilpailussa Kaanaassa.

Jere Haavisto oli odotetusti omaa luokkaansa MX1-luokan<br />kilpailussa Kaanaassa.

– Ajo kulki hyvin ja löysin hyvän rytmin, pyörä toimii ja tiimi on hyvä, Haavisto kiitteli.

Toisessa erässä Jere Haavisto lähti puomilta kuin nappi paidasta. Juuso Matikainen ja Tomi Siro väänsivät alkuun kakkospaikasta, mutta hiljalleen Matikainen karkasi Sirolta, jolla alkoi olla kolmospaikka mukavasti hallussa. Lopussa ei järjestys enää muuttunut ja Haavisto tyylitteli kotiyleisön edessä toisenkin erän voittoon. Matikainen oli toinen ja todella tyytyväinen Siro ajoi ruutulipulle kolmantena. Haavisto oli luonnollisesti yhteistuloksissa ykkönen, Matikainen kakkonen ja ensimmäistä kertaa urallaan MX1-luokan kolmoseksi ajoi Siro.

– Startti onnistui tosi hyvin ja sitten sain ajettua riittävän eron muihin. Lopun saikin jo ajaa rauhassa säästellen, Haavisto myönsi.

Kilpailut jatkuvat Kaanaassa tänään sunnuntaina, jolloin vuorossa ovat MXD ja MXC/A-luokkien SM-osakilpailut sekä MXV55, MXV45 ja MXV35-luokkien Suomen Cupin osakilpailut.

Päivän kaikki tulokset https://speedhive.mylaps.com/Events/2023981