Bonnevillen suolatasangolla Utahissa aiottiin järjestää sekä FIM:in että AMA:n nopeusennätysviikot, mutta molemmat on nyt virallisesti peruttu. Syynä tähän ovat olleet useat peräkkäiset valtavat myrskyt, jotka ovat nostaneet vettä tasangolle.

Tapahtuman arviointiryhmä, jota vetää Bonneville Motorcycle Speed Trials'in (BMST) promoottori Delvene Reber, tarkasti Bonnevillen suolatasangon olosuhteet sekä ilmasta että maitse 12. ja 13. elokuuta, ja totesi, että kaikki rata-alueet ja niiden vaihtoehdot ovat edelleen tulvan alla.

Vettä on monin paikoin 10-25 senttimetriä, joten tiimi päätteli, ettei ole millään tavalla mahdollista, että vesi ehtisi vetäytyä ja suola kuivua riittävästi ratavalmisteluja ja kisaamista varten.

– Olemme kaikki pettyneitä sen vuoksi, että olemme pakotettuja perumaan kisan, Reber totesi. – Olemme käyttäneet yli vuoden tähän tilaisuuteen valmistautumiseen ja parannuksiin investoimiseen.

Reber kertoi, että BMST on suoraan yhteydessä kaikkii osanottajiin lisäinformaation antamiseksi. Lisäpäivitykset aiheesta löytyvät myös tapahtuman sivustolta osoitteesta BonnevilleMST.com.

Lähde: AMA, American Motorcyclist Association.

Aiheesta aiemmin:

Bonnevillen suolatasangolla kovaa menoa: 10 uutta maailmanennätystä ja 50 kansallista ennätystä

Bonnevillen suolatasangolla kisataan taas syksyllä – ilmoittautumiset alkavat toukokuussa

Maailman nopein nainen Valerie Thompson ME-nopeuden kimpussa Bonnevillessä

Bonnevillen suola-aavikko vaati uhrin: nopeusennätystä yrittänyt kolaroi 405 km/h nopeudessa

Bonneville suolatasangon ylilento paljasti tulvan edelleen jatkuvan.

Bonneville suolatasangon ylilento paljasti tulvan edelleen jatkuvan.