Kyseessä ei millään muotoa ollut merkityksetön löytö, vaan Ducati MH900e on jo itsessään harvinaisuus, puhumattakaan siitä, että sellainen löytyy uinumasta tehdaskehdostaan. Pyöriä valmistettiin aikanaan vain kaksi tuhatta kappaletta. Laskit aivan oikein, tämäntyyppisestä harvinaisuudesta pulitetaan melkoisia hintoja.

Niinpä tämäkin pyörä vaihtoi omistajaa 49 000 dollarin hinnalla Bring a Trailerin huutokaupassa. Tämä ei ollut kuitenkaan ensimmäinen kerta, kun tällainen Ducati putkahti esiin tehdaspakkauksessa. Erona on se, että tätä pyörää ei ollut koskaan koottu valmiiksi, kuten aiemmat oli.

Ja tosiaankin se, että pyörä löytyi paikallisesta Harley-Davidson-myymälästä on omanlaistaan kohtalon ironiaa! Suljettuna ja sinetöiitynä sekä kokoamattomana alkuperäispakkauksessaan. Kyseinen Harrikkamyymälä oli myös auktorisoitu BMW- ja Ducatimyymälä, mutta silti on aikamoinen ihme, miten yritys onnistui saamaan pyörän myyntiin 20 vuotta sitten.

Ducati on numero 1204 kaikkiaan 2000:sta valmistetusta MH900-mallista.

Ducati on numero 1204 kaikkiaan 2000:sta valmistetusta MH900-mallista.

Sokerina pohjalla on tieto siitä, miten himoittu pyörä MH900e oli, kun se julkistettiin. Malli myytiin loppuun 31 minuutin kuluttua siitä, kun se oli julkistettu, ja hinta oli silloin 16 000 dollaria. Kaikki valmistetut pyörät oli numeroitu, ja kyseinen löytö on numeroltaan 1204 kaikkiaan 2000:sta valmistetusta pyörästä.

Huutokaupan päätyttyä onnellinen ostaja avasi puisen laatikon, ja pyörä oli - ilmeisesti on edelleenkin - koskematon ja kokoamaton sekä muoviin peitettynä.

Lähde: Bring a Trailer.

Aiheesta aiemmin:

Tällainen on tosi latolöytö-Jawa vuodelta 1960: rekisteröimätön ja ajettu vain 8 kilometriä!

Maailman harvinaisimman latolöytö-mp:n hinta kohosi taivaisiin

Harvinainen latolöytö: 45 vuotta Ruususen unta uinunut Lambretta

Vuosisadan latolöytö - kahdeksan kadonneeksi luultua huippuharvinaista moottoripyörää löydetty

Vuosisadan suurin ja salaperäisin latolöytö: kaupan 15 Indiania, satoja muistoesineitä

2002 Ducati MH 900. Kuva on kuvituskuva, ei se pyörä, joka oli paketissa.

2002 Ducati MH 900. Kuva on kuvituskuva, ei se pyörä, joka oli paketissa.