– Ensimmäisessä erässä vähän kädet puutuivat enkä pystynyt pitämään niin hyvää, kun olisin halunnut, mutta sitten tauolla tehtiin pieniä muutoksia pyörään ja toisessa erässä ajo kulki paremmin. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden päätösosakilpailua, Haavisto kertoi.

Haavisto matkaa kauden päätösosakilpailuun 43 pisteen SM johdossa ja kun voitosta on jaossa 50 pistettä, niin Haaviston on mahdollista varmistaa mestaruus jo ensimmäisen erän jälkeen.

Teemu Makkonen.

Teemu Makkonen.

Silve Racing toinen kuljettaja MX1-luokassa Teemu Makkonen ajoi tänään eräsijat viisi ja 14. ollen yhteistulokissa sijalla 11.

– Ensimmäisessä erässä kädet puutuivat kovasti jo heti alussa, mutta pystyin onneksi puristamaan sijan viisi siitä. Toisessa erässä kaaduin toisella kierroksella, tosi hölmö virhe, jäin pyörän alle siinä niin kaikki kuskit pääsivät ohitseni. Kovalla halulla lähdin nousemaan ja ajo oli todella hyvää, saavutin edellä olevia ja sija kuusi oli otettavissa, kun jätkät alkoivat puutumaan. Tein vain ajovirheen ihan erän lopussa lähti perä patin reunasta liiraamaan roikuin ihan takalokarilla ja kun pyörä nappasi pitoa niin lähti käsistä ja lensi radan sivussa olevaan ojaan niin, että takalokari meni poikki ja penkki lähti irti. Hyvä nousu oli sitten siinä. Harmitus oli varmasti kuultavissa huusin niin paljon kuin ääntä lähti. Ajoin lopuksi ruutulipun ohitse, että sain erästä vielä tuloksen. Onneksi ajo oli omaa hyvää tekemistä niin on kuitenkin hyvä jatkaa, kun tietää pystyvän taistelemaan top viisi sijoituksista, Makkonen kertoi.

Kukkonen onnistui MX2-luokassa

Joona Kukkonen.

Joona Kukkonen.

Joona Kukkonen onnistui loistavasti MX2-luokassa ajaen ensimmäisessä erässä uran parhaan sijoituksensa MX2-luokassa ollen viides ja jatkoi sitä ajaen toisessa erässä kahdeksanneksi ollen yhteistuloksissa seitsemäs.

Eliel Lehtisen päivä päättyi sairaalaan, kun nuorukaisen kova taistelu toisen erän kolmannesta sijasta päättyi omaan ajovirheeseen ja kaatumisen viimeisellä kierroksella. Tilanteessa Lehtinen satutti olkapäätään ja joutui menemään sairaalaan jatkotutkimuksiin, missä selvisi, että solisluussa on murtuma.

Eliel Lehtinen.

Eliel Lehtinen.