Uusien moottoripyörien rekisteröinti kasvoi aavistuksenomaisesti eli puolen prosentin verran Euroopan suurimmilla markkinoilla (Raska, Saksa, Italia, Espanja ja Englanti). Moottoripyöriä rekisteröitiin kaikkiaan 532 980 kun vuoden 2021 tammi-kesäkuussa vastaava luku oli 532 460 kappaletta, kerrotaan ACEMin, Euroopan moottoripyöräteollisuuden liiton tiedotteessa.

Joillakin suurimmilla markkinoilla tapahtui kasvua, kuten Saksassa (117 800 rekisteröintiä, kasvu 1,7 %), Espanjassa (91 870 kpl ja +10,7 %). Rekisteröintien määrä pieneni Ranskassa (108 000, -6,4%), Italiassa (161 500 kpl ja -2,8%) ja Englannissa.

Mopedisegmentti pärjäsi hieman paremmin vuoden 2022 kuuden ensimmäisen kuukauden aikana. Mopedeja rekisteröitiin kaikkiaan 134 500 kappaletta kuudella suurimmalla mopomarkkinalla eli Belgiassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Hollannissa ja Espanjassa. Kasvua oli prosentti edellisvuoteen verrattuna.

 "Viime kuukausina kaksipyöräisten myyntiin ovat vaikuttaneet logistiikkaongelmat kansainvälisellä tasolla. Tämä on johtanut toimitusten viivästymiseen useilla Euroopan markkinoilla. Myyntiin ovat vaikuttaneet myös nousevat energiakustannukset, inflaatio, korkeammat korot sekä laaja taloudellinen epävarmuus.

Mopojen ja moottoripyörien rekisteröinti Euroopassa pysyi varsin stabiilina vuoteen 2021 verrattuna. Niiden matalista hankinta- ja käyttökustannuksista johtuen kaksipyöräiset ovat selvinneet paljon paremmin kuin muut kuljetusalat, totesi ACEMin pääsihteeri Antonio Perlot.

"Oliko vuosi 2022 hyvä vai huono toimialallemme, tiedämme vasta kun saamme vuoden kolmannen neljänneksen luvut eteemme."

 

“We will know whether 2022 was a good year for our sector, when the aggregated figures for the first nine months of the year become available.