Marquezin haastattelussa oli paljon positiivista (lainaukset alla) ja kuten hän totesi, paljon testattavaa.

Millaista se oli?

"Testit eivät ole koskaan helppoja, vaikka sinulla olisikin takana normaali preaseason. Kun saavut Malesiaan, tunnet olosi väsyneeksi ja koet MotoGP:n todellisen vauhdin. Tämä ei ollut erilaista, se oli jopa vielä vaikeampaa. Ensimmäisellä kierroksella oli vaikuttavaa tuntea MotoGP-pyörän vääntömomentti, mutta askel askeleelta aloin tulla nopeammaksi ja tuntea oloni mukavammaksi. Ajamista hyvällä tavalla. Tajusin, että pitkän kisan ajamiseksi minun pitää tehdä vielä paljon töitä ja työstää olkapään lihaksia, mutta muuten homma on ok.

Jo toisen ajorupeaman aikana tein jo melko hyviä kierrosaikoja ja aloimme kokeilla Hondaan uusia osia tulevaisuutta varten.Se on tärkeä testi minulle, mutta myös yhtä tärkeä testi Hondalle."

Kuten sanotaan, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. 

Kuten sanotaan, kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. 

Onko Honda oikealla tiellä vuodelle 2023?

"Honda tekee paljon töitä, he tietävät ja ymmärtävät, että olemme vaikeassa tilanteessa. Olosuhteet testissä ovat hyvin erilaiset kuin kisaviikonloppuna, täällä meillä on nyt paljon pitoa ja kumeja, ja meidän on oltava varovaisia, mitä yritämme, ja mikä on mitäkin. Mutta he työskentelevät, tekevät suuria ponnistuksia ja tietävät, että heidän on tehtävä suuria muutoksia vuoteen 2023 mennessä. Ne koskevat kaikkia pyörän osa-alueita, koska ollaksesi kilpailukykyinen, sinulla on oltava täydellinen pyörä."

Ajatko samalla tavalla kuin ennen?

"Tietenkin ennen leikkausta ajoin eri tavalla. Silti minusta nyt tuntuu, että se on luonnollisempi tapa, kädet olivat luonnollisemmalla tavalla, varsinkin vasemmalle vievissä kaarteissa. Mutta treenasin vasta kaksi viikkoa salilla, kaksi päivää pyörällä ja sitten suoraan MotoGP:hen. Ajoitus on aika tiukka ja silti minun pitää vielä ajaa eri tavalla, mukavammin, ja varsinkin tasaisuus on haaste, mutta se on normaalia. Tulen takaisin ison loukkaantumisen jälkeen, ja jopa näin kierrosajat olivat mitä piti, mutta kaikki ovat niin nopeita tässä testissä, mutta he tulevat toisella rytmillä kisaviikonlopulta, tosin se ei ole tavoitteemme. Tänään tavoitteemme oli ajaa nämä 40 kierrosta, yrittää ymmärtää ensin, mikä on vointini, joka ei ollut ollenkaan huono, ja siksi kokeilin aero-osia, ja huomenna yritämme ajaa lisää kierroksia."

Oletko tulossa Aragoniin?

"En edes tiedä, ajanko huomenna vai Aragonissa! Tänään ajoin vain aamulla testatakseni, ja ajaakseni huomenna, me tiedämme mitä tehdä; venyttelyä ja fysioterapiaa, saadakseni ajaa huomenna. Saammepa nähdä! Me emme voi päättää tänään, tai huomenna emmekä edes torstaina, ajanko Aragonissa vai en. Meidän pitää pystyä ymmärtämään, miten käsivarteni reagoi."

Testaamassa miestä ja konetta.

Testaamassa miestä ja konetta.