Matias Vesterinen onnistui varsin hyvin kotikilpailussaan, kun motocrossin MX2-luokan SM-kausi päättyi Imatran Kurkvuoressa sunnuntaina. Varusmiespalvelusta tammikuusta lähtien suorittanut Vesterinen oli yhteistuloksissa kuudes. Viime kauden SM-kultamitalistille tulos oli siinä mielessä oivallinen, että hänen harjoitusmääränsä ovat olleet kaukana totutusta. Syynä on ollut ”intti” sekä kesään osuneet pidempiaikainen flunssa ja koronavirustartunta. Kerran hän sekoili ilmoittautumisessa kilpailupäivän kanssa eikä ollut anonut varuskunnasta lomaa kyseiselle lauantaille. Ennen kauden päätöstä Vesterisellä oli armeijan leirien takia noin kuukauden ajotauko.

- Mieleni teki olla paremmilla sijoilla, mutta näillä ajotunneilla ja verrattuna muiden treenimääriin se ei ollut mahdollista. Olen ajanut tänä vuonna treenipyörälläni 15 tuntia ja siihen päälle vain kolme kisaa kisapyörälläni, eli yhteensä noin 20 tuntia. Normaali määrä olisi 150-200 tuntia, Team Motopalvelun Vesterinen laskeskelee.

Imatran Moottorikerhon Vesterinen ajoi sunnuntaina aika-ajossa viidenneksi nopeimman kierroksen ja oli puoli tuntia kestäneissä erissä viides sekä kuudes.

- Sijoitukset olivat tosiaan ajomäärään nähden hyvät. Eivät ne yllättäneet, sillä sellaisia sijoja olen ajatellut ajavani tänä vuonna. Ensimmäisen erän alussa taistelin kolmossijasta, mutta lopulta voimat ehtyivät parinkymmenen minuutin kohdalla. Alkoi tulla isojakin virheitä ja meinasin kaatua, koska väsyin ja käteni olivat puuduksissa. Ajattelin, ettei kannata väkisin taistella.

- Toisessa erässä tuli seinä vastaan jo kymmenen minuutin kohdalla. En varmaan palautunut ensimmäisestä erästä. Olin parhaimmillani kolmantena, mutta sitten vain ajoin maaliin. Teki mieli tulla pois radalta.

Edelleen tavoitteena Eurooppa

MX2-luokan Suomen mestaruuden voitti kauden 2020 tapaan Sipoon Moottorikerhon Kimi Koskinen, joka myös oli ykkönen Imatralla. SM-hopeaa otti Orimattilan Moottorikerhon Mauno Nieminen ja -pronssia Tampereen Motocrossin Kasper Kangasniemi. Vain kolme osakilpailua ajanut Vesterinen oli SM-sarjassa 14.

- Oli jännä kausi. En ole tämänlaiseen tottunut. Kyllä se vain tosi paljon vaikuttaa, jos ei käy treenaamassa, sunnuntaipäivän ”nenä tukossa” vetänyt Vesterinen hymähteli.

- Kotikisassa oli mukava tunnelma. Paikalla oli yleisöä ja tuttuja. Olisihan se ollut siistimpi ajaa voitosta, mutta tällä kertaa mentiin näin.

Vesterisen varusmiespalvelus Karjalan prikaatin valmiusyksikössä päättyy joulukuussa. Edessä siintää paluu kansainvälisille radoille Euroopan mestaruussarjaan, mitä Vesterinen on kiertänyt aiempina kausina.

- Nyt suoritan intin loppuun ja suunnittelen ensi vuotta. Haluan ajaa tosissani kisaa, SM:iä ja toivottavasti myös EM-sarjaa. Olen 20-vuotias, joten voin iän puolesta ajaa enää yhden vuoden EM-sarjan kovimmassa luokassa EMX250.

MX1-luokan Suomen mestaruuden nappasi Tampereen Motocrossin Jere Haavisto. Hopealle ajoi Orimattilan Moottorikerhon Juuso Matikainen ja -pronssille Viron Andero Lusbo.

Alle 18-vuotiaiden MX125-luokan Suomen mestaruuden kuittasi Turun Moottorikerhon Aaro Menna. SM-hopealle ylsi Sipoon Moottorikerhon Eero Peippo ja -pronssille Vantaan Moottorikerhon Santeri Oinonen.

Sunnuntain kilpailun suora lähetys on katsottavissa MJP-Eventsin Youtube-kanavalla: www.youtube.com/watch?v=cBmYzmTnab4

Tulokset

SM-motocross, osakilpailu 6/6, Imatra, su 11.9.2022

MX2, yhteistulos:
1. Kimi Koskinen SiMK GasGas 47 pistettä
2. Mauno Nieminen OriMK Husqvarna 47p.
3. Nico Stenberg SiMK KTM 38p.
4. Kasper Kangasniemi TamMC KTM 36p.
5. Miro Varjonen TMK Husqvarna 32p.
6. Matias Vesterinen IMK KTM Team Motopalvelu 31p.

MX2, SM-loppupisteet:
1. Kimi Koskinen SiMK GasGas 260 pistettä
2. Mauno Nieminen OriMK Husqvarna 252p.
3. Kasper Kangasniemi TamMC KTM 212p.
4. Miro Varjonen TMK Husqvarna 153p.
5. Kaarel Tilk Viro Husqvarna 129p.
...14. Matias Vesterinen IMK KTM Team Motopalvelu 81p.

Kaikki tulokset: https://speedhive.mylaps.com/Events/2046956