Harley-Davidsonin Livewire-tytäryhtiö (kaupankäyntitunnus pörssissä LVWR, kun Harleyn vastaava on HOG) on ensimmäinen julkisesti pörssiin listattu sähkömoottoripyörävalmistaja. Eilisestä alkaen sillä on myös virallisesti kolme omistajaa. AEA-Bridges Impact Corp sijoitti Livewireen 400 miljoonaa dollaria, Harley-Davidson 100 miljoonaa dollaria ja samoin Kymco 100 miljoonaa dollaria.

– Tämä liiketoimi edustaa ylpeää ja jännittävää virstanpylvästä Livewirelle sen pyrkimyksessä tulla maailman halutuimmaksi sähkömoottoripyöräbrändiksi, totesi sekä Harley-Davidsonin että Livewire-yhtiön pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Jochen Zeitz Harleyn tiedotteen mukaan.

– Uskomme, että Livewire on hyvissä asemissa määrittääkseen kaksipyöräisten sähkömoottoripyörien markkinaa ja olemme innoissamme tulevaisuudesta. Juhlistaaksemme tämänpäiväystä listautumistamme avasimme myös S2 Del Marin tuotantoversion varauslistan Yhdysvaltain markkinoille.

Livewire S2 Del Mar.

Livewire S2 Del Mar.

Livewire S2 Del Marin viralliseksi hinnaksi arvioitiin alunperin tulevan noin 15 000 dollaria, mutta nyt julkistettu hinta on tuntuvasti suurempi, 16 999 dollaria.

Taiwanilaisen Kymco-skootterinvalmistajan mukaantulo yhteistyöhön hyödyttää tietenkin molempia osapuolia, ja saattaa tuoda merkittäviä etuja kaksipyöräisten sähköajoneuvojen massavalmistukseen. Erityisesti tuotantokustannusten pienentämisen osalta sekä edullisempien, paremmin hintansa puolesta kilpailukykyisten mallien valmistukseen.

Ensimmäinen 100 kappaleen rajoitettu erikoiserä Del Mareja myytiin loppuun 18 minuutissa. Nykytietojen mukaan pyörän tilanneet saavat omansa ensimmäisinä ensi keväänä. Massatuotannon Del Marit valmistuvat näiden jälkeen.

Del Marille tuotantoversiolle luvataan kaupunkiajossa eli taajamanopeuksilla 177 kilometrin matka latauksella. Maantieajo kuluttaa akkua luonnollisesti paljon enemmän, joten malli lienee tarkoitettu ensisijaisesti kaupunkikäyttöön.

Pyörän tehoksi ilmoitetaan 60 kW / 80 hv ja maksimiväännöksi 250 Nm. L2-latauksella akku latautuu välin 20-80% 75 minuutissa. Pyörä painaa 196 kg ja kiihtyvyys 0-97 km/h on 3,1 sekuntia. Akun kapasiteetti on 10,5 kWh.

Malli tulee myyntiin kolmella eri värityksellä: Pacific Gray, Nightfall Blue ja Asphalt Black, kerrotaan Harleyn / Livewiren tiedotteessa.

Aiheesta aiemmin:

Harley-Davidsonin keväällä minuuteissa loppuunmyyty toinen sähköprätkämalli palaa ensi viikolla myyntiin

Harley-Davidsonin toinen sähkömoottoripyörämalli LiveWire Del Mar julkistettiin, ensimmäiset sata myytiin reilussa vartissa!

Motouutiset koeajaa: Harley-Davidson LIVEWIRE

Harley-Davidson eriytti sähkömoottoripyörät "oikeista" Harrikoista omaksi Livewire-brändikseen