Tali iT-C

Tali iT-C: pyörän jarruvalot ja vilkut on synkronoitu kypärän vastaavien kanssa. Korkealla kypärässä sijaitsevat lisävalot parantavat näkyvyyttä.

Yksi moottoripyöräilijöiden turvallisuuteen liittyvistä perusongelmista on näkyvyys, varsinkin huonossa säässä tai valaistuksellisesti ongelmallisissa tilanteissa.

Ranskalaisen Tali'n iT-C älykypärän ideana on parantaa motoristin näkyvyyttä ja kuljettajan sekä itse pyörän turvallisuutta. Kypärään on sisäänrakennettu huomiovalot, vilkut ja jarruvalot, jotka ovat synkronissa moottoripyörän omien valojen kanssa. Kun pyörällä jarrutetaan tai vilkutetaan, kypärän vastaavat valot toimivat samanaikaisesti.

Lisäksi hiilikuituiseen kypärään on integroitu kypäräpuhelin, jonka kaiuttimien äänenvoimakkuus säätyy automaattisesti melutason mukaan.

iT-C:n kolme ydinkomponenttia:

Tali iT-C

Tali iT-C -älykypärä ja huomio- tai parkkivalot.

Älykypärä ja valomajakka: Itse älykypärä on valmistettu hiilikuidusta ja sen pitäisi olla mukava kiitos hengittävän sisuksen. Se toimii valomajakkana ja on varustettu nopeasti reagoivalla fotokromaattisella visiirillä, joka tummuu ja vaalenee valaistuksen määrän mukaan.

Pyörän kuljettaja voi kypärän avulla kuunnella musiikkia tai soittaa puheluja ja ohjata äänikomennoilla sekä Androidin Alexaa että Applen Siri-assistenttia.

Turvamajakka: lisävarusteena saatava laite reagoi kaatumisiin ja onnettomuuksiin ja hälyyttää hätäpalvelut, perheen ja ystävät. 100 desibelin äänenvoimakkuudella toimiva hälytin on kytketty toimimaan TALI-älypuhelinsovelluksen kanssa, se monitoroi pyörää ja sen ympäristöä ja reagoi epäilyttäviin liikkeisiin ja varastamisyrityksiin. Laitteessa on sisäänrakennettu GPS-siru, Bluetooth-yhteys ja eSim-siru, joka yhdistää kuljettajan langattomasti verkkoihin kaikkialla maailmassa.

Tali iT-C

TALI apin avulla voit säätää kypärän valaistusta ja kytkeytyä sen turvamajakkaan.

TALI-appi: mobiilisovellus kytkeytyy sekä älykypärään että turvamajakkaan noutaen tietoa pyörästä. Mobiilisovelluksen avulla kuljettajat voivat säätä kypäränsä valaistusasetuksia, pitää yhteyttä muiden motoristien kanssa, päästä käsiksi varashälytykseen, jakaa ajodataa perheen ja ystävien kanssa sekä vastaanottaa huoltomuistutuksia.

iT-C älykpärän akut kestävät noin 4-6 tunnin käytön latauksella ja latautuvat joko USB-C-liitännän kautta tai langattoman latausalustan avulla. Nollasta 80 prosenttiin latautuminen kestää noin tunnin.

Langattomassa latausalustassa on lisäksi tuuletin, joka kuivaa ja tuulettaa kypärän.

Tali iT-C

Tali iT-C -kypärä parantaa motoristin näkyvyyttä.

– Moottoripyörät ovat intohimoni, mutta kun hankin mp-ajokortin, vaimoni pelkäsi turvallisuuteni ja hyvinvointini puolesta, kertoo pariisilaisyrityksen perustaja ja pääjohtaja Issam Tali. – Mikä sai alkunsa huolena turvallisuudesta, inspiroi ajatuksen luoda iT-C-älykypärä vastaamaan todellisiin turvallisuustarpeisiin. Tavoitteenamme on suojella, rauhoittaa ja tukea koko moottoripyöräilevää yhteisöä, heidän perheitään ja ystäviään parantamalla näkyvyyttä ja kuljettajien turvallisuutta.

iT-C älykypärästä on saatavilla koot XS-XXL. Se täyttää sekä DOT- että ECE 22.06 -standardien vaatimukset.

Tali hakee kypärän valmistukselle lisäjoukkorahoitusta Indiegogo'sta. Saat sen kautta perusälykypärä Solon hintaan 629 euroa. Siinä on kaikki älykypärän valomajakkaominaisuudet ja TALI-sovellus. Kalliimmassa Tali Bundle-versiossa on lisäksi turvamajakka, kypäräpuhelin, fotokromaattinen visiiri sekä langaton latausalusta. Bundlen hinta ennakkotilauksena on 1099 €.

Kypärät tulevat toimitukseen kesäkuussa 2023. 

Tali iT-C-älykypärän joukkorahoitushankkeeseen pääset tästä.

Aiheesta aiemmin:

Jarvish X-AR HUD: heijastusnäytöllä, puheohjauksella ja kahdella videokameralla varustettu älykypärä askeleen lähempänä tuotantoa

Australialainen Forcite älykypärä varoittaa vaaroista, ohjaa navigointia ja kuvaa kaiken

Helli - älykypärä, joka automaattisesti hälyttää apua onnettomuuden sattuessa

Tali iT-C

Tali iT-C -älykypärä on hyvännäköinen myös 'valot' sammutettuna.