Tämä höyrykäyttöinen moottoripyörä tuo mieleen ensimmäiseksi höyryveturit tuksuttavine äänineen ja höyrypilvineen. Vaikuttaa siltä, että tässä höyryyn tarvittava lämpö tuotetaan kaasua, tai jotain nestemäistä ainetta polttamalla.

Ajossa.

Ajossa.

Höyrymoottorihan toimii siten, että painesäiliössä oleva vesi kuumennetaan ja höyrypaine liikuttaa mäntää, joka taas vipumekanismin kautta liikuttaa vetävää pyörää. Tai kuten junissa höyryveturiaikana, useampaa vetopyörää.

Joka tapauksessa tuksuttava höyrymoottoripyörä toimii taatusti katseen- ja kuulonvangitsijana. Pitkä pystyviisto putki pyörän kyljessä ei ole pakoputki, vaan höyrypilli, josta lähtee siitäkin hienon junamainen ulvahdus. Ääni löytyy myös allaolevalta videolta. 

Tällainen prätkä olisi varmasti riittävän yksilöllinen, sitä taitaisi vain olla hieman hankalaa saada rekisteröityä tiekelpoiseksi? Toisaalta, jos polttoaineena toimisi vety, laite olisi käytännössä päästötön...

Maisemaaan sopii hyvin höyrykoneen tuksutus ja höyrypillin ulvahdus.

Maisemaaan sopii hyvin höyrykoneen tuksutus ja höyrypillin ulvahdus.

Ensimmäiset höyrymoottoripyörät nähtiin jo 1800-luvulla. Taisivat jopa ehtiä ennen ensimmäisiä polttomoottorisia moottoripyöriä. Kinaa on sittemmin käyty siitä, että voidaanko höyrykäyttöinen laite laskea "oikeaksi moottoripyöräksi", vai vaatiiko titteli bensiinimoottorin.

Oheinen video alkaa vesisäiliön täyttämisellä. Sen jälkeen sytytetään polttoaine, ja odotellaan riittävän höyrypaineen kertymistä ajoonlähtöä varten. Sen jälkeen baanalle.

Asiasta kertoi ensin Designboom. Videon voi katsoa myös Facebookissa.

Aiheesta aiemmin:

Uuden teknologian höyrymoottoripyörä

Tällä Suzuki Hayabusalla haetaan maailmanennätystä - höyrymoottoripyörien sarjassa

Päivän video: Professori Pardal Brasiliasta ja kuin nyky-Suomeen suunniteltu höyrykulkupeli!

Päivän video: todellista steampunkia - höyrymoottoripyörä 1860-luvulta

Onko se juna, auto vai... ei, se on höyrymoottoripyörä!