Mansaaren TT-kisojen organisaatio ilmoittaa äärimmäisen surullisena saaneensa tiedon siitä, että sivuvaunukisaaja, purkkarina toiminut Olivier Lavorel Sillingy'stä, Ranskasta on kuollut.

Olivier Lavorel oli mukana ensimmäisessä Mansaaren kisassaan César Chanelin purkkarina. 

Olivier kärsi vakavia vammoja sivuvaunukisan avauskierroksella sattuneessa onnettomuudessa kesäkuun 4. päivänä. Onnettomuus tapahtui Ago's Leapissa, vain maili lähdön jälkeen. Onnettomuus vei välittömästi kuljettajana toimineen César Chanelin hengen.

César lennätettiin sairaalaan Liverpooliin ennen kuin hänet siirrettiin myöhemmin kesäkuussa Ranskaan saamaan jatkohoitoa.

Olivier ja César olivat molemmat ensikertalaisia Mansaaren TT-kisoissa 2022. Pari oli kuitenkin hyvin kokenut, ja ottanut lukemattomia voittoja ja podium-sijoja Ranskan kansallisissa F1 ja F2 sivuvaunumestaruussarjoissa.

"Kaikki Mansaaren kisaorganisaatiossa osoittavat syvintä myötätuntoaan Olivierin perheelle, ystäville ja rakkaille tänä traagisena aikana", todetaan kisajärjestäjän tiedotteessa.

Onnettomuuspäivänä tapahtumaan liittyi vielä Oliverin omaisten kannalta sellainen draama, että kisajärjestäjät luulivat hänen kuolleen tapahtumapaikalla. Asia levisi uutisten kautta, ja vasta seuraavana päivänä alettiin tietoa kyseenalalaistaa.

Aiheesta aiemmin:

Lisää draamaa Mansaaren ajojen sivuvaunuonnettomuudessa: henkensä menettikin ilmeisesti kuljettaja eikä purkkari

Mansaaren ajot vaativat toisen kuolonuhrinsa