Ola on varsin tuore valmistaja, joka tunnetaan kohtuuhintaisista sähköskoottereistaa, jotka yhdistävät tekniikka edellä tapahtuneen suunnittelun hyvään suorituskykyyn.

Yritys ylitti juuri 100 000 valmistetun skootterin rajapyykin, vaikka on aloittanut tuotantonsa vasta vuosi sitten.

Ola pyörittää valtavaa sähköskootterien valmistuslaitosta, joka tunnetaan nimellä "FutureFactory". Sen työvoima koostuu kokonaisuudessaan naishenkilöistä, kertoo Electrek.

Seuraavaksi yrityksellä on mielessään siirtyminen myös sähkömoottoripyörien tuotantoon. Yrityksen perustanutta pääjohtaja Bhavish Aggarwalia voisi kai jo kutsua Intian Elon Muskiksi. Aggarwalin suunnitelmissa on paljastaa sähkömoottoripyöriä kolmeen eri luokkaan: massamarkkinoille, keskisegmenttiin ja premium-superbike-luokkaan.

Luvassa on sähkömoottoripyörämalleja jo niinkin pian kuin ensi vuoden loppuun mennessä. Yritys on myös aikeissa ryhtyä viemään Olan sähköskoottereita muualle maailmaan.

Yrityksellä on myös pitkän tähtäimen suunnitelmia täysikokoisen sähköauton valmistamiseksi vuoden 2024 loppuun mennessä.

Tosin vaikuttaa siltä, että Olalla on täysi työ saada toimitettua nykyiset tilauksensa ja tuotua markkinoille uusi, halvempi S1 Air -sähköskootteri suosittujen S1- ja S1 Pro -mallien rinnalle.

Ola S1 Pro maksaa Intiassa noin 1712 euroa eli on siis hyvin kilpailukykyisesti hinnoiteltu. Uuden Ola S1 Airin hinta on todella edullinen, vain noin 973 euroa.

Airissa on pienempi 4,5 kW moottori, ja sen huippunopeus on 85 km/h, mikä tekee siitä enemmän kaupunkikäyttöön tarkoitetun ajolaitteen. Ajomatkan latauksella Eco-moodilla pitäisi yltää jopa sataan kilometriin.

Aiheesta aiemmin:

Intialainen Ola Electric maailmaa valloittamaan: avaa sähköajoneuvojen t&k-keskuksen Englantiin

Ola Electric myi lopulta noin 100 000 sähköskootteria kahden päivän aikana

Alkaako moottoripyörien sähköinen vallankumous Intiasta? Ola Electric myi ensimmäisenä päivänä yli 45 000 pyörää!